Βιβλικές εικόνες καταστροφής στην Αθήνα έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία «Μπάλλος», καθώς σχολεία και Πανεπιστήμια έχουν μετατραπεί σε πισίνες, ενώ δρόμοι έγιναν ποτάμια μέσα σε λίγα λεπτά.

Η Αθήνα βούλιαξε από την κακοκαιρία «Μπάλλος», καθώς δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, γειτονιές σε λίμνες, ενώ έχουν σημειωθεί σοβαρές πλημμύρες σε σχολεία και Πανεπιστήμια.Σε αρκετούς δρόμους έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, το 112 έχει αποστείλει μήνυμα σε όλους τους κατοίκους της Αθήνας για να προφυλαχτούν από τα ακραία φαινόμενα, ενώ ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται επί ποδός για να προλάβει τα χειρότερα.

Χαρακτηριστικά, ο φωτογράφος Γιάννης Παναγόπουλος αποτύπωσε μια πρωτόγνωρη εικόνα από το σφυροκόπημα της κακοκαιρίας «Μπάλλος».

Ένα λεωφορείο βούλιαξε μέχρι τη μέση όταν πλημμύρισε η γέφυρα στο ύψος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στην παλαιά Λεωφόρο Ποσειδώνος.

Μάλιστα, νωρίτερα, διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Πειραιώς λόγω συσσώρευσης υδάτων στο ρεύμα προς Πειραιά από το ύψος της οδού Πέτρου Ράλλη και στο ρεύμα προς Αθήνα, από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας, ωστόσο, λίγο αργότερα αποκαταστάθηκε. Το ίδιο συνέβη και στη λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα από το ύψος της διχάλας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Συγγρού.

1 kakokairia Mpallos limnes geitonies Athina

2 kakokairia Mpallos limnes geitonies Athina

Παράλληλα, απίστευτες εικόνες καταγράφονται σε σχολεία στη Νέα Φιλαδέλφεια και στη Νέα Ιωνία.

Συγκεκριμένα, Δημοτικό σχολείο και γυμνάσιο στη Νέα Φιλαδέλφεια πλημμύρισαν με αποτέλεσμα να κληθεί η Πυροσβεστική και να απεγκλωβιστούν οι μαθητές.

Δάσκαλοι του 2ου δημοτικού σχολείου και καθηγητές του γυμνασίου είπαν στα παιδιά να φύγουν από τις τάξεις τους στο ισόγειο και να ανέβουν σε υψηλότερους ορόφους. Η αποχώρηση των παιδιών έγινε τμηματικά, ενώ ενημερώθηκαν και οι γονείς.

Παράλληλα, βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media δείχνει τους μαθητές να πατούν πάνω σε έναν «διάδρομο» που έχουν φτιάξει με θρανία για να μπορέσουν να φύγουν.

 

 

Επίσης, στην Νέα Ιωνία πλημμύρισε ακόμη ένα σχολείο και συγκεκριμένα πρόκειται για το 16ο δημοτικό σχολείο.Σύμφωνα πληροφορίες η διευθύντρια του σχολείου είχε ειδοποιήσει από το πρωί το δήμο για κλειστά φρεάτια.

Διακοπή ρεύματος σε πολλές γειτονιές

Μεγάλα και σοβαρά είναι τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Μπάλλος», καθώς χιλιάδες νοικοκυριά σε Παγκράτι, Κολωνό, Κηφισιά, Καλλιθέα και Νίκαια είναι χωρίς ρεύμα.

Το ίδιο ισχύει και για τα φανάρια των περιοχών αυτών και όχι μόνο, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να γίνεται, δεδομένων και του πλημμυρισμένου σε πολλές περιπτώσεις οδοστρώματος με αρκετή δυσκολία.

Μήνυμα από το 112

Λίγο πριν ξεκινήσει η έντονη βροχόπτωση στην Αθήνα, το 112 έστειλε έκτακτο μήνυμα στους κατοίκους και προειδοποίησε για τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Το μήνυμα ανέφερε τα εξής:

«Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις, περιοχές που έχουν πλημμυρίσει ή που μπορεί να πλημμυρίσουν-Ακολουθείτε οδηγίες Αρχών».

112 kakokairia Mpallos limnes geitonies Athina

Προβλήματα στην κυκλοφορία και κλειστοί δρόμοι

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής προβλήματα εντοπίζονται στους εξής δρόμους:

– Στην Αλεξάνδρας

– Στην Λ. Κηφισίας (άνοδος)

– Στην Λ. Κηφισίας (κάθοδος)

– Στην Λ. Ποσειδώνος (Αλίμου έως Καραϊσκάκη -ρεύμα προς Πειραιά)

– Στην Αθηνών-Λαμίας(Αθηνών έως κόμβος Καλυφτάκη -έξοδος)

– Στην Αθηνών-Λαμίας(κόμβος Καλυφτάκη έως Αθηνών-είσοδος)

Το παρακάτω βίντεο είναι από το Μοσχάτο και είναι ενδεικτικό της κατάστασης σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας:

 

Ακολουθούν φωτογραφίες από τους πλημμυρισμένους δρόμους της Αθήνας, μέσα από τον φακό της EUROKINISSI:

4 kakokairia Mpallos limnes geitonies Athina

5 kakokairia Mpallos limnes geitonies Athina

6 kakokairia Mpallos limnes geitonies Athina

7 kakokairia Mpallos limnes geitonies Athina

8 kakokairia Mpallos limnes geitonies Athina

9 kakokairia Mpallos limnes geitonies Athina

10 kakokairia Mpallos limnes geitonies Athina

11 kakokairia Mpallos limnes geitonies Athina

12 kakokairia Mpallos limnes geitonies Athina

13 kakokairia Mpallos limnes geitonies Athina

www.ieidiseis.gr

Advertisements