Εκτάκτως σήμερα το WORLD CHAMPION JET σε Σέριφο,Σίφνο και Μήλο στην θέση του CHAMPION JET2.

Ας δούμε στο παρακάτω βίντεο τις μανούβρες του καπετάν Γιώργου Βαζούρα:

Το πλοίο έχει ξαναπεράσει από το λιμάνι της Σίφνου άλλη μία φορά στις 

To WORLD CHAMPION JET έχει στο βιογραφικό του θέση στα παγκόσμια ρεκόρ Guinness για την ταχύτητα του. Ειδικότερα, το πλοίο, έχει χωρητικότητα 6.400 τόνων, μήκος 88 μέτρων, πλάτος 24 μέτρων και βύθισμα τεσσάρων μέτρων.

Διαθέτει δύο πανίσχυρες τουρμπίνες αεροπορικού τύπου General Electric LM 2500, συνολικής ισχύος 50.000 kw, αναπτύσσοντας υπηρεσιακή ταχύτητα 45 κόμβων και μέγιστη ταχύτητα 50 κόμβων. Έχει μεταφορική ικανότητα 1.300 επιβατών.

Το πλοίο ναυπηγήθηκε στο Perth της Αυστραλίας από τα φημισμένα Austal Ships. Και το μεγάλο ατού; στο κεντρικό αίθριο του πλοίου βρίσκεται ένα αυθεντικό μονοθέσιο της Formula 1, μία γνήσια Minardi που οδηγούσε ο Jos Verstappen την χρονιά 2003 – 04…

Το WorldChampion Jet και το Tera Jet(μεγαλύτερο ταχύπλοο στον κόσμο) είναι μοναδικά ταχύπλοα πλοία στο είδος τους παγκοσμίως.

Επίσης έιχε ανακυρηχθεί πλοίο της χρονιάς το 2019 όπως βλέπουμε και στην παρακάτω φωτογραφία από την βράβευση που ήταν παρών μεταξύ άλλων ο πλοιοκτήτης κος Μάριος Ηλιόπουλος αλλά και οι Δήμαρχοι Νάξου & Μικρών Κυκλάδων (Δημήτρης Λιανός), Σαντορίνης (Αντώνης Σιγάλας), Σικίνου (Βασίλης Μαράκης), Σερίφου (Κωνσταντίνος Ρεβίνθης)Φολεγάνδρου(Ευθαλία Παπαδοπούλου).

Αυθεντικό μονοθέσιο της Formula 1, το οποίο έχει τρέξει στον κορυφαίο παγκοσμίως θεσμό του μηχανοκίνητου αθλητισμού

Ας δούμε και κάποιες σημερινές ενδεικτικές φωτογραφίες από το λιμάνι της Σίφνου:

Να υπενθυμίσουμε στους βιαστικούς ότι καλό χειμώνα λέμε όταν σταματήσει και το τελευταίο ταχύπλοο.Όπως είδατε στο βίντεο το πλοίο έφερε αρκετό κόσμο για την εποχή και ακολουθούν άλλα δύο πλοία,το SPEEDRUNNER3 και το ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ.

Επίσης να υπενθυμίσουμε ότι η Σίφνος είναι από τα λίγα νησιά που Οκτώβριο μήνα έχουν 4 ταχύπλοα!

 

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ