Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Μυκόνου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ”SUPERFERRY II” Ν.Π. 9939, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Μυκόνου προς τους λιμένες Τήνου-Άνδρου-Ραφήνας, ότι κατά τον απόπλου από τον οικείο λιμένα, απώλεσε την αριστερή άγκυρα.

Το πλοίο κατέπλευσε στον λιμένα ν. Μυκόνου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια 233 επιβάτες, 44 Ε.Ι.Χ., 4 Φ/Γ, 1 λεωφορείο και 7 δίκυκλα που προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”SUPERFERRY II”, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, ήρθη η απαγόρευση απόπλου.
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Μυκόνου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ”ΦΑΣΤ ΦΕΡΡΙΣ ΑΝΔΡΟΣ” Ν.Π. 11124, ότι ενώ το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο προερχόμενο από τους λιμένες Ραφήνας-΄Ανδρου-Τήνου, παρουσιάστηκε βλάβη του υδραυλικού συστήματος κίνησης δεξιάς έλικας μεταβλητού βήματος.

Το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε στον λιμένα ν. Μυκόνου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια 61 επιβάτες, ενώ οι επιβάτες που επρόκειτο να επιβιβαστούν στο πλοίο, προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ΦΑΣΤ ΦΕΡΡΙΣ ΑΝΔΡΟΣ”, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, επετράπη ο απόπλους του για εκτέλεση μεμονωμένου πλου, κενό φορτίου και επιβατών, προς τον λιμένα Ραφήνας.

Φωτογραφία αρχείου μας

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ