Τελείωσε η προθεσμία για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που από σήμερα τείθονται σε αναστολή, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις από το υπουργείο Υγείας, που σε κάθε τόνο τις προηγούμενες μέρες υπογράμμιζε ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο.

Σύμφωνα με το Σύλλογο Εργαζομένων στο νοσοκομείο της Σύρου, βγαίνουν σε αναστολή εργασίας συνολικά 19 εργαζόμενοι.

Πρόκειται για 9 υγειονομικούς, αλλά και 10 εργαζόμενους, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, μετακινούνται για 10 ημέρες ένας χειρουργός, και εν συνεχεία μία εργαστηριακή Ιατρός και μια παρασκευάστρια, για να καλύψουν τις ανάγκες στο Γ.Ν. – Κ.Υ. Νάξου οι οποίες προέκυψαν λόγω της αναστολής εργασίας των εκεί εργαζομένων.

Τα μέλη του Συλλόγου Εργαζονένων, με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την τακτική αποδυνάμωσης του ΕΣΥ και καλούν τους συναδέλφους τους να συμμετάσχουν στην στάση εργασίας αύριο Πέμπτη από τις 10:00 έως τις 15:00 ,με συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Σύρου:

Με αφορμή την έναρξη από 1-9-21 της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων συναδέλφων, το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων αποφάσισε να ενημερώνει για τις δυσλειτουργίες που προκύπτουν στο Νοσοκομείο μας. Υπενθυμίζουμε ότι με εντολή της

Υ.Π.Ε. δημιουργήθηκε Covid κλινική δυναμικότητας 30 κλινών, ενέργεια η οποία προϋποθέτει την ενίσχυση του Νοσοκομείου με επιπλέον προσωπικό.

Θα περιμέναμε από την ΥΠΕ να προχωρήσει σε υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης του ΔΣ του Νοσοκομείου για προσλήψεις 10 νοσηλευτών, 4 υπαλλήλων για την Τεχνική & Διοικητική υπηρεσία, 1 Ιατρό Δντη Εντατικολόγο και 4 Ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων.

Αντί αυτού, σήμερα βγαίνουν σε αναστολή εργασίας 19 εργαζόμενοι (9 υγειονομικοί και 10 διοικητικό & τεχνικό προσωπικό).

Σήμερα ενημερωθήκαμε ότι μετακινούνται για 10 ημέρες ένας χειρουργός, και εν συνεχεία μία εργαστηριακή Ιατρός και μια παρασκευάστρια, για να καλύψουν τις ανάγκες στο Γ.Ν. – Κ.Υ. Νάξου οι οποίες προέκυψαν λόγω της αναστολής εργασίας των εκεί εργαζομένων.

Καταγγέλλουμε την τακτική αποδυνάμωσης του ΕΣΥ είτε θέτοντας συναδέλφους σε αναστολή με το πρόσχημα του εμβολιασμού είτε μετακινώντας προσωπικό από το ένα Νοσοκομείο στο άλλο, τακτική η οποία εγκυμονεί κινδύνους τόσο για την ασφάλεια των εργαζομένων και ακόμη περισσότερο των νοσηλευόμενων ασθενών.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην αυριανή στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 15:00 με συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου.

Καλούμε τον Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο, τον Αντιπεριφερειάρχη και το Περιφερειακό Συμβούλιο καθώς και τους Βουλευτές των Κυκλάδων να πάρουν θέση με μόνο σκοπό την στήριξη του αγώνα μας για ανάκληση της αναστολής εργασίας των εργαζομένων του Νοσοκομείου και την επιπλέον στελέχωση του με μόνιμο προσωπικό.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας
Αικατερίνη Καλογεράκη Άννα Καμπάνη

 

www.logotypos.gr

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ