ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΙΦΝΟΥ-ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΙΜΟΥ.      Σίφνος,Τετάρτη|22α – 9 – 2021.

Αρτεμώνας Σίφνου – 840 03.                                             Αρ.Πρωτοκ.:129|22.9.2021.

                                                       ΨΗΦΙΣΜΑ.

Μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου,  κ. Γιώργου Ν. Θεοδώρου, σήμερα Τετάρτη|22α Σεπτεμβρίου 2021, αποφασίσαμε σε έκτακτη διά περιφοράς συνεδρίαση τα κάτωθι :

Ο Πρόεδρος ανακοίνωσε τον επισυμβάντα στην Αθήνα θάνατο, 5 μέρες μετά την αναχώρησή της από τη Σίφνο, της εκλεκτής συμπατριώτισάς μας, Μητέρας του Προέδρου του «Ιδρύματος Ευγενίδη» και του «Κληροδοτήματος Μαριάνθης Σίμου», κυρίου Λεωνίδα Ιωάν. Δημητριάδη-Ευγενίδη, αθόρυβου Ευεργέτη του νησιού μας και πανελλαδικά της Παιδείας και της Εκπαίδευσης,

                                        ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ  ΙΩΑΝ.  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ, το γένος ΒΕΡΝΙΚΟΥ.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στο βίο και στην κοινωνική δράση της εκλιπούσας, επί αρκετές δεκαετίες, τονίζοντας  ότι :

Αφού εξεπλήρωσε,  τα επίγεια καθήκοντά της, τήν κάλεσε στους κόλπους  Του  την κατάλληλη ώρα ο Θεός, που κυβερνά τις ζωές ολωνών μας. Χάρη στα καλά της έργα καταξιώνεται στον ίδιο τόπο ανάπαυσης, μαζί με τους αλησμόνητους Γονείς της Μιχάλη και Καλλιόπη Βερνίκου, τον αείμνηστο σύζυγό της Γιάννη Δημητριάδη, και τα αξέχαστα αδέλφια της Φλώρα, Νίκο και Πηνελόπη. Έζησε μέσα σε μια μυστική καθημερινότητα, που ενδέχεται να μάς μείνει για πάντα κρυμμένη, καθόσον τή βίωνε σιωπηλά και ταπεινά, αθέατα και σεμνά. Διακριτική σε όλα, μιλούσε μόνον αν χρειαζόταν, αποκρινόμενη με τη σύνεση της οικογενειακής λογικής, τόσο της οικογένειας Βερνίκου, όσο και της οικογένειας Δημητριάδη.

Ως Σιφνιοί, τήν Ευχαριστούμε με  Σεβασμό  για την Αγάπη, την οποία ενεφύσησε στα παιδιά της Πόπη και Λεωνίδα, καθώς και στα πέντε εγγόνια της. Μιάν Αγάπη και ένα Ενδιαφέρον, που ο Θεός τούς αξιώνει να  πραγματώνουν με έργα κοινωνικής προκοπής και  συνεισφοράς για όλο το Σιφνέικο κόσμο.

Ως ελάχιστο δείγμα Τιμής και Ευγνωμοσύνης προς την ύψιστη ανθρωπιστική προσφορά της ίδιας και των παιδιών της,  ο Πρόεδρος κ. Γ.Ν.Θεοδώρου εισηγήθηκε προς τα Μέλη, και αποφασίσαμε ομόφωνα :

1]Να εκφραστούν τα ειλικρινή συλλυπητήρια στα παιδιά της, Πόπη και Λεωνίδα, και στα εγγόνια της, με την επίδοση του παρόντος ψηφίσματος.

2]Να δημοσιευτεί το ψήφισμά μας στον ιστότοπο του ΔΗΜΟΥ ΣΙΦΝΟΥ και στις Σιφνέικες εφημερίδες, έντυπες και ψηφιακές.

3]Να προγραμματίσομε, όταν-πρώτα ο Θεός-ξεπεράσομε τα εμπόδια της συνεχιζόμενης πανδημίας, ειδικό αφιέρωμα Μνήμης και Τιμής, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Σίφνου-Μαριάνθη Σίφνου, δημιούργημα της οικογένειάς της, ως Πανσιφνέικο οφειλόμενο ηθικό χρέος στις προσωπικότητες, στο έργο, στη δράση και στην προσφορά των Μελών των οικογενειών Δημητριάδη και Βερνίκου-Ευγενίδη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΙΦΝΟΥ-ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΙΜΟΥ»,

Advertisements