Χθες τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή της Βρύσης στα Εξάμπελα της Σίφνου. Το μοναστήρι είναι αφιερωμένο στο Γεννέθλιο της Παναγίας. Είναι μια μέρα μεγάλης χαράς. Η γέννηση της πολυαγαπημένης Παναγίας.

Για τη Σίφνο αποτελεί κάθε χρόνο ένα ξεχωριστό γεγονός. Είναι ένα από τα τελευταία πανηγύρια. Με το πανηγύρι του Σταυρού κλείνει ο μεγάλος κϋκλος των θερινών πανηγυριών. Ταυτόχρονα είναι η εποχή που ξεκινουν τα σχολεία και σιγά-σιγά σηματοδοτεί την ώρα της αναχώρησης για τους μαθητές που δεν φοιτούν στα σχολεΐα της Σίφνου. Η Ιερά Μονή Βρύσεως αποτελεί τοπόσημα για όλη τη Σίφνο.

Με τη συμμετοχή του Ηγουμένου Αρχιμ. Ιωαννικίου Λαμπρινού, του Αρχιερατικού Επιτρόπου, Πρωτοπρ. Δημητρίου Διαμαντή, και όλων των Εφημερίων της νήσου και με την παρουσία της Δημάρχου Σίφνου κας Μαρίας Ναδάλη, του Περιφ. Συμβ. κ. Ιωάν. Γεροντή, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικ. Χρυσίνη,του αντιδημάρχου κ.Γεωργίου Γεωργούλη, Δημοτικών Συμβούλων, του διατελέσαντος Δημάρχου κ. Ανδρέα Μπαμπούνη, του Προέδρου του Συνδέσμου Σιφνίων κ. Αντ. Ζαμπέλη, του διατελέσαντος επάρχου ΠΕ Μήλου κ Νίκου Βενάκη, καθώς πιστών, Σιφνίων και παραθεριστών, καθώς και προσκυνητών, οι οποίοι παρέστησαν με προσεκτική τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Κάθε χρόνο εδώ θα συναντηθεί όλη η Σίφνος. Όλοι οι ιερείς του νησιού δίνουν το παρών. Και συνήθως παρευρίσκεται ο Μητροπολίτης Σύρου, ο Δωρόθεος ο Β’. Χρόνια πριν ο Μητροπολίτης Δωρόθεος ο Α’ έδινε και αυτός κάθε χρόνο το παρών. Η Μονή αναστηλώθηκε όταν Ηγούμενος της Μονής ανέλαβε ο Αμφιλόχιος Χρυσολωράς. Ένα τεράστιο έργο επιτελέστηκε στα χρόνια της δεκαετΐας του ‘70. Το έργο αυτό συνεχίζεται μέχρι σήμερα από τον σημερινό πανάξιο Ηγούμενο, τον Ιωαννίκιο.

Οι πολιτικοί της Σίφνου, οι αρχες του τόπου, ο απλός κόσμος έρχεται εδώ κάθε χρόνο στη χάρη της. Όμορφα Σιφναίικα πανηγύρια που συνεχίζονται αναλλοίωτα στον χρόνο.

 

 

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ