Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενέκρινε την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, για την ίδρυση και λειτουργία Μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο, στον Κυπρίνο του δήμου Ορεστιάδας.

Συγκεκριμένα, κατά την συνεδρίαση στις 30 Αυγούστου 2021, με ψήφους 23 υπέρ και έναν κατά αποφασίστηκε:

Το Περιφερειακό Συμβούλιο γνωμοδοτεί υπέρ της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) του έργου «Μονάδα παραγωγής βιοαερίου από βιομάζα με τη μέθοδο της αναερόβιας χώνευσης και ανεξάρτητου σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο, ισχύος 999 KWe, της εταιρίας «YELLOW ENERGY GR101 ΕΠΕ» στα αγροτεμάχια με αριθμό 575 και 576 του αγροκτήματος Κυπρίνου, της Δημοτικής Ενότητας Κυπρίνου, Δήμου Ορεστιάδας, Π. Ε. Έβρου.

 

Όπως αναλύθηκε στην συνεδρίαση από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Kτηνιατρικής Γιώργο Ζιμπίδη:

Αφορά στην εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιοαερίου παραγόμενου από αναερόβια χώνευση βιομάζας (κτηνοτροφικών και αγροτικών αποβλήτων και υπολειμμάτων). Η ισχύς του σταθμού ανέρχεται στα 999 KW. Ως συνοδή δραστηριότητα θα είναι η παραγωγή οργανικού εδαφοβελτιωτικού (λιπάσματος).

Η μονάδα θα εγκατασταθεί στα αγροτεμάχια με αριθμό 575 και 576 του αγροκτήματος Κυπρίνου Δήμου
Ορεστιάδας.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ-ΚΥΠΡΙΝΟΣ

 

evros-news.gr

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ