Aντί για απάντηση στην Ερώτηση που καταθέσαμε εγκαίρως στη Βουλή στις 13 Αυγούστου http://syrmalenios.gr/%ce%bc%ce%b5%ce%b5%ce%bb%ce%ac%cf%87%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%83%  για την στελέχωση του Νοσοκομείου Σύρου με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, σήμερα όχι μόνο δεν ενισχύεται το Νοσοκομείο αλλά αντίθετα αποδυναμώνεται περισσότερο, τόσο με την αναστολή εργασίας 34 εργαζομένων στα Νοσοκομεία Σύρου και Νάξου, όσο και με τη μετακίνηση προσωπικού και συγκεκριμένα ενός χειρουργού, μιας εργαστηριακής ιατρού και μίας παρασκευάστριας, στο Νοσοκομείο Νάξου για 10 ημέρες, για την κάλυψη των εκεί αναγκών λόγω αναστολών.

Αντί η ΥΠΕ να προχωρήσει στην υλοποίηση απόφασης του ΔΣ του Νοσοκομείου για προσλήψεις προσωπικού, σήμερα προχωρούν σε αναστολές εργασίας 19 εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σύρου και 15 στο Νοσοκομείο Νάξου, αποδυναμώνοντας το ΕΣΥ με το πρόσχημα του εμβολιασμού. Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που με τις αυξημένες τουριστικές ροές που δέχτηκαν οι Κυκλάδες, ο κορωνοϊός σε πολλά από τα νησιά μας δυστυχώς βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα και σε λίγες μέρες ανοίγουν και οι εκπαιδευτικές μονάδες.

Ο Υπουργός φαίνεται να αρνείται να ακούσει την έκκληση για την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού ενός κομβικού νησιωτικού νοσοκομείου, στην καρδιά των Κυκλάδων, το οποίο εξυπηρετεί πολλά νησιά, ενώ αντίθετα προχωρά σε αναστολές εργασίας. Με πρόσχημα την υποχρεωτικότητα των εμβολίων, προχωρά η πολιτική ηγεσία στην εκχώρηση τμημάτων της δημόσιας υγείας σε ιδιώτες, όπως σχεδίαζε από την αρχή της κυβέρνησης της ΝΔ, μετατρέποντας την πανδημική κρίση ευκαιρία για ιδιωτικοποιήσεις. Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση:

Είμαστε κατηγορηματικά υπέρ του εμβολιασμού των Υγειονομικών, διότι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ανάσχεσης της πανδημίας.
Καταδικάζουμε απερίφραστα την πολιτική της αναστολής εργασίας, ως τιμωρία απέναντι στους εργαζόμενους που μέχρι τώρα χειροκροτούσαμε ως «ήρωες».
Στηρίζουμε τον αγώνα του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου της Σύρου και της Νάξου, ως αναπόσπαστο τμήμα ενίσχυσης του ΕΣΥ στη νησιωτική Ελλάδα.
Ζητάμε την στελέχωση των Νοσοκομείων Σύρου και Νάξου και όλων των δημόσιων δομών υγείας στις Κυκλάδες με μόνιμο προσωπικό

Advertisements