Στις 12:00 οι ανακοινώσεις Κικίλια – Γεωργιάδη για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, την εστίαση και το λιανεμπόριο.

Οριστική «πόρτα» στους ανεμβολιάστους σε όλους τους κλειστούς χώρους της εστίασης (μπαρ – εστιατόρια) αναμένεται να βάλει η κυβέρνηση, ενώ τα περιοριστικά μέτρα θα αφορούν και το λιανεμπόριο.

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης από τον υπουργό Υγείας (ενώ δεν αποκλείεται να είναι και υπουργός Ανάπτυξης) και προβλέπουν σύμφωνα με πληροφορίες ακόμη και την επιστροφή του click in shop στο λιανεμπόριο για όσους δεν έχουν εμβολιασθεί.

Πρόκειται για πρόταση που είναι στο τραπέζι και μένει να αποσαφηνιστεί αν θα εφαρμοστεί και από πότε.

Για τα μπαρ και τα εστιατόρια, οι ανεμβολίαστοι θα παραμένουν εκτός κλειστών χώρων και ουσιαστικά όσο μπαίνουμε στον χειμώνα θα είναι οριστικά «κομμένοι».

Στα θέατρα και στα σινεμά θα μπαίνουν μόνο οι εμβολιασμένοι ή όσοι έχουν περάσει τον κορονοϊό, ενώ δεν αποκλείεται να αποφασιστεί τελικά rapid test 24 ωρών για τους ανεμβολίαστους.

Επίσης οριστικά εκτός υποχρεωτικού εμβολιασμού μένουν οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι θα κληθούν να διεξάγουν διπλό rapid test ανά βδομάδα με το κόστος να βαρύνει τους ίδιους. Στους μαθητές το testing θα παρέχεται από το κράτος κάτι που μάλλον δεν θα ισχύει για τους φοιτητές.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε μεγάλη συζήτηση για τους εκπαιδευτικούς και τελικά θα μείνουν εκτός της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού και αυτό για να μην μπει «απέναντι» μια πολύ μεγάλη και ισχυρή επαγγελματική ομάδα. Ήταν όμως και αδύνατο να εφαρμοστεί για πρακτικούς λόγους όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Στις ανακοινώσεις της Τρίτης θα περιλαμβάνονται και τα γήπεδα και δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί rapid test 24 ωρών για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Τέλος τόσο στον ιδιωτικό τομέα όσο και στο δημόσιο οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να κάνουν διπλό rapid τεστ ανά εβδομάδα και ίσως αυτό το μέτρο να σπάσει σε δυο χρόνους.

Δηλαδή αρχικά και από τις 10/9 να γίνεται ένα τεστ ανά βδομάδα και όσο τα πράγματα χειροτερεύουν (κρούσματα – αντοχές ΕΣΥ) να γίνει σε δεύτερο χρόνο διπλός διαγνωστικός έλεγχος ανά 7 ημέρες.

Στις ανακοινώσεις θα βρίσκεται και η Καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου.

ieidiseis.gr

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ