Κατόπιν εντολής του εισαγγελέα Σύρου ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς που είχε συλληφθεί νωρίτερα με την αυτόφωρη διαδικασία έξω από το δημαρχείο της Μυκόνου, αφέθηκε ελεύθερος. Σύμφωνα με το τοπικό MykonosVoice o δήμαρχος είχε στην κατοχή του όλα τα νόμιμα έγγραφα αλλά και τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου που τον δικαίωναν απέναντι στη μήνυση που κατέθεσε επιχειρηματίας της περιοχής εις βάρος του.

Συγκεκριμένα, τις προηγούμενες ημέρες οι κάτοικοι του νησιού βρίσκονταν σε αναβρασμό καθώς καθώς ο επιχειρηματίας αφού νοίκιασε από την Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) περιοχή η οποία χρησιμοποιούνταν ως δημόσιο πάρκινγκ στο Καλό Λιβάδι, προχώρησε σε εργασίες και έκλεισε ένα κομμάτι τις παραλίας.

 

Η Δημοτική Αρχή με απόφαση της έκρινε τις παρεμβάσεις του επιχειρηματία αυθαίρετες και κάλεσε τον επιχειρηματία να σταματήσει τις εργασίες και να επαναφέρει την περιοχή στην προηγούμενη κατάσταση εντός πέντε ημερών. Για την υπόθεση κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος.

Μετά την παρέλευση της διορίας, ο Δήμος Μυκόνου, τα ξημερώματα της Τρίτης, με τη χρήση μπουλντόζας καθάρισε το χώρο από τα μπετά. Λίγες ώρες αργότερα ο επιχειρηματίας άσκησε μήνυση στον δήμαρχο Μυκόνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το news247.gr, η ΕΤΑΔ που νοίκιασε το οικόπεδο, δεν έδωσε έγκριση για τις κατασκευές και έχει ζητήσει να επανέλθει ο χώρος στην αρχική του κατάσταση, ώστε να μην ανακληθεί η μίσθωση.

https://thepressproject.gr

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ