Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης πραγματοποιήθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε, μέσω ΟΛΥΜΠΙΑ ΡΑΔΙΟ, για βύθιση Φ/Γ πλοίου «SEA BIRD», σημαίας TΟΓΚΟ, στη θαλάσσια περιοχή 0,2 ν.μ. βορειοανατολικά των βραχονησίδων “ΚΑΡΑΒΙ”, κατόπιν πρόσκρουσής του. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από Ουκρανία με προορισμό την Τυνησία.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, πέντε (05) παραπλέοντα πλοία, καθώς και ένα (01) ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. Τα μέλη του πληρώματος παρελήφθησαν με ασφάλεια από δύο (02) παραπλέοντα πλοία, καλά στην υγεία τους, και στη συνέχεια μετεπιβιβάσθηκαν σε περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ με προορισμό τη Μονεμβασιά.

Στο σημείο σπεύδουν τρία (03) αντιρρυπαντικά σκάφη, ενώ πρόκειται να απογειωθεί και εναέριο μέσο (αεροσκάφος) του ΛΣ-ΕΛΛ.ΑΚΤ, προκειμένου να ελέγξουν και να ασφαλίσουν την περιοχή από τυχόν θαλάσσια ρύπανση.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. βρέθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος ενημερώνεται διαρκώς για την εξέλιξη του περιστατικού, ενώ εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου.

 

Φωτογραφία αρχείου

Advertisements