Αποκαταστάθηκαν και οι δύο βλάβες στα POWER JET και ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ:

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “POWER JET” σημαίας Κύπρου, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα της Θήρας στον λιμένα του Ηρακλείου, με 957 επιβάτες, 28 Ι.Χ. και 04 Δ/Κ, ότι παρουσίασε βλάβη σε μία από τις κύριες μηχανές. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Ηρακλείου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

####

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ” Ν.Π. 10638 ότι αδυνατεί να αποπλεύσει προς εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του για Σίφνο – Μήλο – Φολέγανδρο – Σίκινο – Ίο – Θήρα, λόγω μηχανικής βλάβης.

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, ενώ μετά την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ήρθη η απαγόρευση απόπλου.

Advertisements