Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, για δύο εθελοντές πυροσβέστες που νοσηλεύονται τραυματισμένοι από τη φωτιά στην Αττική στο Νοσοκομείο ΚΑΤ, κρίθηκε απαραίτητη η διασωλήνωση και η μεταφορά τους στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Τα δύο αυτά άτομα είναι μεταξύ των 5 τραυματιών που διακομίστηκαν στο ΚΑΤ με εγκαύματα.

Για την πορεία της υγείας τους θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Πέντε άτομα στο νοσοκομείο

Συνολικά 5 άτομα που φέρουν ελαφρά εγκαύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΚΑΤ από την περιοχή της Δροσοπηγής και του Κρυονερίου, όπου μαίνεται η φωτιά.

Ειδικότερα, 3 εγκαυματίες από την περιοχή της Δροσοπηγής και 2 από την περιοχή του Κρυονερίου διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο.

Τραυματίας πυροσβέστης στο ΓΝΑ

Σημειώνεται επίσης, ότι πυροσβέστης, ο οποίος τραυματίστηκε στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Κρυονέρι, διακομίστηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (ΓΝΑ).

Σημειώνεται, ότι στις περιοχές της πυρκαγιάς βρίσκονται 2 μηχανές άμεσης επέμβασης του ΕΚΑΒ, 1 Κινητή Ιατρική Μονάδα και 7 ασθενοφόρα.

Σε έκτακτη εφημερία το Σισμανόγλειο

Παράλληλα, λόγω της αυξημένων κλήσεων στο ΕΚΑΒ για περιστατικά με αναπνευστικά προβλήματα, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έδωσε εντολή ενεργοποίησης – έκτακτης εφημέρευσης του Νοσοκομείου «Σισμανόγλειο».

Για τα περιστατικά εγκαυμάτων δόθηκε εντολή ενεργοποίησης – έκτακτης εφημέρευσης της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής – Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου ΚΑΤ.

Στην Αττική εφημερεύουν τα Νοσοκομεία «Ιπποκράτειο», «Ερυθρός», «Θριάσιο» και «Ασκληπιείο».

Επίσης, πριν από λίγο απεστάλη μήνυμα «112» στους κατοίκους ολόκληρης της ελληνικής επικράτειας από την Πολιτική Προστασία, μέσω του οποίου προειδοποιεί για τον κίνδυνο πυρκαγιάς και δίνει οδηγίες:

«Πάρα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τις επόμενες ημέρες. Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε δάση και άλση. Αποφεύγουμε άσκοπες μετακινήσεις».

ieidiseis.gr

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ