Μελτέμι και σήμερα,ο μετεωρολογικος σταθμός του λιμανιού Σίφνου έδειξε ριπές ανέμου 66,0 χλμ./Ώρα στις 17:02.

Στο λιμάνι όπως σχεδόν κάθε μέρα είχαμε καθυστερήσεις,το ΑΡΤΕΜΙΣ,το OLYMPUS και το CHAMPION JET 2 μπήκαν σχεδόν ταυτόχρονα και δυστυχώς δεν μπορούσαν να κάνουν ότι κάνουν συνήθως σε Σέριφο και Μήλο,δηλαδή να δέσουν και τα τρία ή έστω τα δύο μαζι.

Το αποτέλεσμα ήταν το CHAMPION JET να μείνει στο λιμάνι ακίνητο ακριβώς μία ώρα ενώ στην γειτονική Σέριφο έμεινε ακριβώς 10 λεπτά,ο κόσμος επί μία ώρα έβλεπε την Σίφνο και δεν μπορούσε να βγεί,η έννοια του ταχύπλοου χάθηκε στην ουσία.

Η Σίφνος δυστυχώς λόγω του λιμανιού της”παίρνει στο λαιμό της”την Σέριφο και την Μήλο αφού οι επιβάτες για Μήλο πήγαν με μία ώρα καθυστέρηση και αυτοί που έφευγαν για Πειραιά από Μήλο,Σίφνο,Σέριφο έφυγαν με μία ώρα καθυστέρηση.Να θυμίσουμε ότι φέτος έγινε ατύχημα στην προκυμαία ευτυχώς ελαφρύ αφού το λιμάνι δεν έχει πεζοδρόμιο.

Η ένωση πλοιάρχων έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας:

Οι Καμάρες στην Σίφνο είναι ένα λιμάνι με σημαντικές ελλείψεις
ΣΙΦΝΟΣ: «Επέκταση προβλήτα. Δημιουργία ικανού χερσαίου χώρου για την εξυπηρέτηση των αυτοκινήτων. Κατασκευή λιμενοβραχίονα για προστασία από Δ-ΝΔ ανέμους. Προσκρουστήρες – Αίθουσα αναμονής επιβατών – Χώροι υγιεινής»

Κατά καιρούς έχουν γραφεί πολλά έχουν γίνει συγκεντρώσεις,συζητήσεις,ομιλίες,έχουν ακουστεί πολλές απόψεις από τον τέως έπαρχο ΠΕ Μήλου κύριο Βενάκη Νίκο,τις Δημοτικές αρχές,τον Σύνδεσμο Σιφνίων κλπ αλλά λύση δεν έχει βρεθεί.

Ας ελπίσουμε ότι οι αρμόδιοι θα βρούν λύση και λιμάνι να γίνει και οι Καμάρες να μην χαλάσουν και το βασικότερο να μην έχουμε άλλο ατύχημα.

Δεχθήκαμε μηνύματα σήμερα(δεχόμαστε γενικά αρκετά) να γράψουμε κάτι,δεν είμαστε εμείς ειδικοί όμως,εμείς απλώς καταγράφουμε με φωτογραφίες και βίντεο όπως κάθε φορά.

Ακολουθεί το σημερινό βίντεο με την άφιξη των τριών πλοίων:

Αλλά και μερικές φωτογραφίες:

 

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ