Υπάρχει πιθανότητα να λειτουργήσει και πάλι το εργοστάσιο της ΔΕΗ Σύρου που είχε κλείσει λόγω της διασύνδεσης της Σύρου με υποβρύχιο καλώδιο με το Εθνικό δίκτυο.

Το site www.logotypos.gr έκανε την παρακάτω δημοσίευση:

Στην πρόθεση να επαναλειτουργήσει και πάλι το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Σύρου, προσανατολίζεται η δημοτική Αρχή, με αφορμή τα τεράστια προβλήματα ηλεκτροδότησης του νησιού, τα οποία παρουσιάζονται τις τελευταίες ημέρες και οφείλονται στις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στην ανατολική Αττική.

Οι συνεχόμενες βυθίσεις στην τάση του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και στην υδροδότηση του νησιού. Ήδη, η ΔΕΥΑ Σύρου έχει προχωρήσει στη μίσθωση μίας νέας μονάδας αφαλάτωσης, η οποία θα φτάσει απόψε το βράδυ στο νησί.

Ο δήμαρχος Σύρου Νίκος Λειβαδάρας επισήμανε στο logotypos.gr, ότι ήδη έχει έρθει ήδη σε επικοινωνία με τη ΔΕΔΔΗΕ, αλλά και με τον διευθυντή του εργοστασίου της ΔΕΗ ο κ. Χρήστο Χρυσούλα, οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν ότι είναι σε ετοιμότητα για να βάλουν και πάλι σε λειτουργία το εργοστάσιο.

Η επαναλειτουργία του εργοστασίου, ωστόσο, δεν είναι μία απλή υπόθεση, καθώς λόγω της ενιαίας ηλεκτρικής διασύνδεσης των νησιών θα πρέπει το ίδιο να πράξουν και τα νησιά της Μυκόνου, αλλά και της Πάρου, διαφορετικά θα μείνουν δίχως ρεύμα.

Για το θέμα αυτό, ο κ. Λειβαδάρας έχει καλέσει σε έκτακτη σύσκεψη σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι του τοπικού παραρτήματος της ΠΕΔ Κυκλάδων, υπό την προεδρία του και τη συμμετοχή των επτά μελών του, προκειμένου να βρεθεί μία λύση από κοινού.

Στη συνέχεια, βέβαια, θα πρέπει να παρθεί και έγκριση από την κεντρική διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ στην Αθήνα.

Η λειτουργία του εργοστασίου της ΔΕΗ, όμως, δεν συνεπάγεται και λύση του προβλήματος ηλεκτροδότησης της Σύρου, καθώς υπάρχει πιθανότητα να μην μπορεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του νησιού.

Ο κ. Λειβαδάρας, επισήμανε στο logotypos.gr, ότι «θα πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι η χώρα μας βρίσκεται σε μία κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και όσο μαίνονται οι πυρκαγιές, τα προβλήματα που θα δημιουργούνται θα είναι μεγάλα».

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο δήμαρχος Σύρου, σε μία τόση δύσκολη περίοδο δεν θα πρέπει να υπάρχουν διακοπές ρεύματος σε ζωτικά σημεία του νησιού, όπως η αφαλάτωση, το νοσοκομείο, αλλά και το κέντρο της Ερμούπολης.

Αυτό, βέβαια, συνεπάγεται ότι πιθανότητα να υπάρξουν διακοπές στα χωριά του νησιού.

Ο δήμαρχος Σύρου, για τις ενέργειές του, έχει ενημερώσει τόσο τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργο Μαραγκό, όσο και τους υπόλοιπους αρχηγούς της αντιπολίτευσης.

Advertisements