ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ kythera news

Στον εντοπισμό εκατόν είκοσι τεσσάρων αλλοδαπών, οι οποίοι επέβαιναν σε θαλαμηγό σκάφος (αγνώστων λοιπών στοιχείων), προέβησαν πρωινές ώρες χθες στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μήλου.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μήλου για ύπαρξη Θ/Γ σκάφους στην θαλάσσια περιοχή της Αγίας Κυριακής Μήλου, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στην ανωτέρω περιοχή όπου εντόπισαν την θαλαμηγό, ενώ παράλληλα απέπλευσαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και δύο ιδιωτικά σκάφη για παροχή συνδρομής. Όλοι οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην ξηρά, ενώ από το περιστατικό σημειώθηκε περιορισμένη εισροή υδάτων στην θαλαμηγό, χωρίς να παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Μήλου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Θ/Γ σκάφος.

**********

Στον εντοπισμό τριάντα πέντε αλλοδαπών, οι οποίοι επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος καθώς και στη σύλληψη των δύο (02) αλλοδαπών διακινητών τους, ηλικίας 36 και 71 ετών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες της 29/08/2021, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κυθήρων.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κυθήρων από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για Ι/Φ σκάφος σε δυσχερή θέση στην ακτή «ΛΥΚΟΔΗΜΟΥ» δυτικά ν. Κυθήρων. Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στην περιοχή με τη συνδρομή των οποίων οι ανωτέρω αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην ακτή, ενώ το ανωτέρω ιστιοφόρο προσάραξε στη βραχώδη ακτή.

Από την προσάραξη δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ όλοι οι αλλοδαποί είναι καλά στην υγεία τους.

Από τη Λιμενική Αρχή Κυθήρων, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω ιστιοφόρο σκάφος και συνελήφθησαν οι δύο (02) αλλοδαποί ως φερόμενοι διακινητές.

Advertisements