Πύρινος εφιάλτης στην Αττική. Νέο μήνυμα από το «112» για γενική απομάκρυνση των κατοίκων της Βαρυμπόμπης και του οικισμού Αδάμες

Τραγικές στιγμές για τους κατοίκους που καλούνται να εκκενώσουν την περιοχή από Βαρυμπόμπη και Αδάμες προς Θρακομακεδόνες λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση κοντά στα βασιλικά κτήματα Τατοΐου, πήρε μεγάλες διαστάσεις και εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη

Το πύρινο μέτωπο εξελίσσεται με τρεις μεγάλες εστίες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι οι φλόγες έκαψαν ένα παλιό σπίτι και κτίσματα εγκαταστάσεων. Νωρίτερα, απομακρύνθηκαν επίσης εργαζόμενοι από βιομηχανίες κι επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο, έγιναν αρκετές εκρήξεις που μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί από πού προήλθαν. Ο δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός, απεύθυνε δραματική έκκληση για βοήθεια και εκτίμησε ότι η φωτιά φαίνεται να ξεκίνησε από έκρηξη σε πυλώνα της ΔΕΗ.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει στείλει συνολικά τρία μηνύματα μέσω του αριθμού «112», ενώ προσωρινά έκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας και στα δύο ρεύματα, αποτέλεσμα να σχηματίζονται μποντιλιαρίσματα εν μέσω καύσωνα.

Πλέον επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων, που είχε διακοπεί νωρίτερα λόγω της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη, από το ύψος του Αγίου Στεφάνου προς Πειραιά καθώς και στο ρεύμα προς Λαμία, από το ύψος της Λυκόβρυσης.

Μετά την ενίσχυση των πυρόσβεσης συνολικά επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 70 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 5 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν πολλές εθελοντικές ομάδες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Στο μεταξύ το μέτωπο δυσχεραίνει περαιτέρω την κατάσταση στο σύστημα ηλεκτροδότησης προκαλώντας βυθίσεις τάσης που έγιναν αντιληπτές στην Αττική.

Νωρίτερα, τα κυκλώματα υπερυψηλής τάσης (400 κιλοβόλτ) τέθηκαν εκτός κοντά στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Αγίου Στεφάνου του ΑΔΜΗΕ αλλά πλέον έχουν επανέλθει.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Διαχειριστή, η βλάβη προκάλεσε διαταραχή τάσης με συνέπεια να επηρεαστεί η τροφοδοσία φορτίων της τάξης των 200 MW.

Ο ΑΔΜΗΕ επισημαίνει ότι δεν υπάρχει ζημιά ή βλάβη στις υποδομές του Συστήματος Μεταφοράς και ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με την πολιτική προστασία.

www.efsyn.gr

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ