Εκτάκτως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ο Νίκος Χαρδαλιάς, μετά από ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστει το μεσημέρι της Δευτέρας 16 Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, διακομίστηκε στο νοσοκομείο Αγία Όλγα, όπου του τοποθετήθηκαν δύο στεντ.

Οι θεράποντες ιατροί αναφέρουν ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς δεν διατρέχει κίνδυνο, ενώ παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας του.

 

Τι είναι το στεντ

Το στεντ στο οποίο υποβλήθηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς, είναι ένας πολύ μικρός σωλήνας από συρμάτινο πλέγμα που τοποθετείται μόνιμα μέσα στη στεφανιαία αρτηρία η οποία τροφοδοτεί με αίμα την καρδιά.Η επέμβαση γίνεται όταν αποφασιστεί να διανοιχθεί διαδερμικά (με είσοδο καθετήρα από το πόδι ή το χέρι) μια σοβαρά στενωμένη στεφανιαία αρτηρία.

Στην άκρη του καθετήρα, που εισάγεται μέσα στις αρτηρίες και προωθείται στην καρδιά, υπάρχει ένα ξεφούσκωτο μπαλόνι γύρω από το οποίο έχει προσαρμοστεί το στεντ.

Όταν η άκρη του καθετήρα προωθηθεί στο σημείο της στεφανιαίας αρτηρίας όπου βρίσκεται η στένωση, το μπαλόνι φουσκώνεται με αποτέλεσμα να ανοίγει η αρτηρία και να εκπτύσσεται το στεντ, τo οποίο παραμένει εκεί με σκοπό να κρατήσει την αρτηρία ανοιχτή.

ieidiseis.gr

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ