Έτοιμοι επιχειρησιακά για τρίτη δόση του εμβολίου, είπε ο Μ. Θεμιστοκλέους.

Η Ελλάδα είναι έτοιμη, σε επιχειρησιακό επίπεδο, να ξεκινήσει το πρόγραμμα της τρίτης δόσης του εμβολίου, εάν αυτό αποφασιστεί από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, υπογράμμισε σήμερα (2/8) ο Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας.

Ωστόσο, τόνισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μέχρι στιγμής, απόφαση για χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου δεν έχει παρθεί σε καμία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα παραπάνω απάντησε ο κ. Θεμιστοκλέους, ερωτηθείς για την τρίτη δόση εμβολίου, εκτιμώντας, αρχικώς, πως πιθανότατα δεν θα χρειαστεί τεστ αντισωμάτων ως κριτήριο για το εάν κάποιος θα κάνει τρίτη δόση ή όχι.

Παράλληλα, ο Μάριος Θεμιστοκλέους επεσήμανε πως σήμερα (8/2) έγιναν ως τώρα 37.000 εμβολιασμοί, ενώ η ημέρα υπολογίζεται θα κλείσει με περίπου στους 45.000 εμβολιασμούς.

Μέχρι στιγμής έχουν κάνει αίτηση 3.200 πολίτες, κι έγινε ήδη εμβολιασμός σε 725 πολίτες για το πρόγραμμα εμβολιασμός κατ’ οίκον, κατέληξε ο ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

ieidiseis.gr

 

 

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ