Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται ανακοινώσεις για το ύψος του κατώτατου μισθού, ενώ μέσα στις ίδιες μέρες ο ΕΦΚΑ θα επιχειρήσει να πληρώσει αναδρομικά σε ορισμένες συντάξεις.

Όπως είναι γνωστό ειδικά στο θέμα με τα αναδρομικά στις συντάξεις υπάρχει σοβαρό ζήτημα, ενώ ακόμη δεν έχει βγει η απόφαση του ΣτΕ για το νέο κύκλο αναδρομικών με τα Δώρα.

Οι επόμενοι μήνες αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο μέτωπο.

Καταρχήν για τον κατώτατο μισθό οι εξελίξεις αναμαίνονται την επόμενη Δευτέρα.

Για τα αναδρομικά τα πράγματα είναι περίπλοκα. Κανονικά θα έπρεπε να έχουν ήδη πληρωθεί, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, αλλά αυτό δεν έγινε.

Όπως φαίνεται θα δοθούν σταδιακά σε 200.000 συνταξιούχους που έχουν διανύσει περισσότερα από 30 χρόνια ασφάλισης (30,1 και έως 44 έτη) και δεν διατηρούν μεγάλη προσωπική διαφορά.

Με εμβόλιμη πληρωμή στις 27 Ιουλίου αναμένεται εκτός απροόπτου να καταβληθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα που υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης μετά τις 13 Μαΐου 2016.

Η πληρωμή των αυξήσεων (συμπεριλαμβανομένου και του ποσού που αναλογεί για το μήνα Ιούλιο) στις συντάξεις των παραπάνω συνταξιούχων θα πραγματοποιηθεί τέλος Ιουλίου με τις συντάξεις Αυγούστου.

Για την πληρωμή των αναδρομικών σε 150.000 παλαιούς συνταξιούχους, που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης πριν τον Μάιο του 2016 θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε άλλη ημερομηνία θα πληρωθούν οι μηνιαίες αυξήσεις και σε άλλη τα αναδρομικά. Η πρώτη πληρωμή, πάντως, είτε τακτική είτε εμβόλιμη αναμένεται να γίνει με καθυστέρηση στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Στο ΣτΕ οι συνταξιούχοι

Αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), κατέθεσε με αριθμό κατάθεσης 1546-20/7/2021 το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), κατά της υπουργικής απόφασης του Κωστή Χατζηδάκη, με την οποία εντάσσει δικηγόρους και λογιστές στη διαδικασία απονομής των συντάξεων.

Το ΕΝΔΙΣΥ, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις δεκάδες χιλιάδες των συνταξιούχων, που μάταια περιμένουν επί σειρά ετών να λάβουν τη απόφαση συνταξιοδότησης τους, έκρινε απαραίτητο να αντιδράσει σε αυτή την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία στρέφεται ενάντια στο δημόσιο χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Με σειρά επιχειρημάτων, το Δίκτυο αισιοδοξεί ότι το Ανώτατο Δικαστήριο θα κάνει αποδεκτές τις αιτιάσεις των νομικών του εκπροσώπων και θα βάλει «φρένο» στις προκλητικές ενέργειες του κ. Χατζηδάκη. Ενέργειες που ούτε αποτέλεσμα θα φέρουν, αλλά και στρέφονται ενάντια στο κοινωνικό σύνολο και στην ίδια την λογική.

Πηγή: www.ieidiseis.gr

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ