Μεγάλη ταλαιπωρία για έξι 18χρονους στην Πάρο οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και αναγκάστηκαν να παραμείνουν επί ώρες στο υπαίθριο πάρκινγκ του κέντρου Υγείας του νησιού. Μάλιστα, δύο από τα παιδιά είχαν πυρετό. Όλο αυτό το διάστημα δεν βρέθηκε ένα κατάλυμα για να τους φιλοξενήσει.

Όλα ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου όταν δύο από τα έξι παιδιά ξύπνησαν με πυρετό και πήγαν στο κέντρο Υγείας της Πάρου, όπου υποβλήθηκαν σε τεστ και βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Αφού διαπιστώθηκε ότι δεν έχρηζαν νοσηλείας, οδηγήθηκαν στο υπαίθριο πάρκινγκ και ενημερώθηκαν ότι θα μεταφερθούν σε ξενοδοχείο καραντίνας. Όμως χρόνος περνούσε και κάποια στιγμή το απόγευμα, δηλαδή έξι ώρες μετά, ο πατέρας ενός εκ των παιδιών κατάφερε να μιλήσει με έναν γιατρό από το Κέντρο Υγείας, ο οποίος, ανέλαβε τη μεταφορά των δύο παιδιών που είχαν πυρετό στο ξενοδοχείο καραντίνας.

 

Στο πάρκινγκ οδηγήθηκαν και τα άλλα τέσσερα παιδιά, που μετέβησαν λίγο αργότερα στο Κέντρο Υγείας και επίσης διαγνώστηκαν θετικά στον ιό. Υποτίθεται ότι θα μεταφέρονταν και αυτά στο ξενοδοχείο καραντίνας. Όμως από το ξενοδοχείο απάντησαν ότι δεν υπήρχαν διαθέσιμα δωμάτια και από εκεί άρχισε η αγωνιώδης προσπάθεια των γονέων για να βρουν κατάλυμα για τα παιδιά τους. Όλοι δήλωναν ότι είναι αναρμόδιοι. Τελικά οι γονείς επικοινώνησαν με την ΕΡΤ, ζητώντας βοήθεια. Η δημόσια τηλεόραση ενημέρωσε την Πολιτική Προστασία που αν και δεν είναι υπεύθυνη για τα ξενοδοχεία στα νησιά, ξεκίνησε την προσπάθεια για να βρεθεί χώρος να φιλοξενηθούν τα παιδιά. Ούτε τα ξενοδοχεία της Πάρου, ούτε κάποιο από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια δεν βρήκαν να δώσουν τέσσερα κρεβάτια στα παιδιά.

Τελικά, η Πολιτική Προστασία κατάφερε να βρει ένα ιατρείο όπου φιλοξενήθηκαν τα παιδιά από τις 2.30 π.μ…

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ