Ύστερα από πρόσκληση του πληρώματος του ελικοπτέρου ΕΚΑΒ, που εδρεύει στον αερολιμένα της Σύρου από την περίοδο της Υπουργίας του κ. Πάνου Καμένου, του Προϊσταμένου και των Μελών των Διασωστών του ΕΚΑΒ, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Σύρου, Πρωτοπρ. Φλαβιανό Αλπέσκου. μετέβη την Πέμπτη 8 Ιουλίου στο αεροδρόμιο Σύρου, όπου τέλεσε τον Αγιασμό στα Γραφεία των Διασωστών και προσέφερε υλικό για το ελικόπτερο, το οποίο, ύστερα από παράκλησή του δώρισε ο Μέγας Εθνικός Ευεργέτης Αθανάσιος Μαρτίνος, με την παρουσία του Υπευθύνου και Υπαλλήλων του Αεροδρομίου και του Ιατρού Καρδιολόγου κ. Μικρογεωργίου, υπευθύνου για τις αεροδιακομιδές ασθενών.


Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε και συνεχάρη τους Διασώστες και το πλήρωμα του ελικοπτέρου για τη σημαντική κοινωνική προσφορά τους, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «κάθε βράδυ που βλέπω να υπερίπταται ελικόπτερο, πρώτα το ευλογώ και το σταυρώνω και ύστερα εύχομαι να γυρίσουν σώοι, υγιείς και ασφαλείς το πλήρωμά του και οι μεταφερόμενοι ασθενείς».
Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι η κοινωνία της Σύρου και των νησιών αναγνωρίζει, τιμά και εκτιμά το έργο τους και χαρακτήρισε τους διασώστες και το πλήρωμα του ελικοπτέρου δώρα Θεού για τους νησιώτες.
Ακολούθως, αγίασε τα Γραφεία και το Ελικόπτερο και ευχήθηκε σε όλους υγεία και ασφάλεια, υπό τη σκέπη των πτερύγων των Αγγέλων και των Αρχαγγέλων.

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ