Εικόνες που προκαλούν αγανάκτηση. Γιατί όταν χάσουμε την πίστη μας, όταν φτάνουμε στο σημείο να προχωρούμε σε βανδαλισμό εκκλησιών, τότε βρισκόμαστε σε ένα μονοπάτι χωρίς επιστροφή..

Κυριακή 5 Ιουλίου και εκ των ιδιοκτητών της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στη θέση Αμίτης στη Γαλήνη της Νάξου έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν και πήγαν όπως κάθε μέρα με σκοπό να ανοίξουν την πανέμορφη αυτή μικρή εκκλησία με θέα το κόλπο του Αμίτη και να προσευχηθούν ανάβοντας τα ιερά καντήλια..

Πρόσεξαν ότι το παράθυρο της πόρτας ήταν σπασμένο και αμέσως ενεργοποιήθηκαν. Είδαν ότι υπήρχαν ίχνη φωτιάς στο εσωτερικό, δεν είχε παραβιαστεί όμως η πόρτα της εισόδου… Στη συνέχεια είδαν ότι και στο παράθυρο του Ιερού, στο πίσω μέρος του ναΐσκου είχαμε παραβίαση καθότι είχε σπάσει το παράθυρο και ένα κομμάτι πέτρας ήταν πάνω την Αγία Τράπεζα.

Και το χειρότερο όλων; Είχε κατακερματιστεί ο μαρμάρινος σταυρός που υπάρχει πάνω από την εκκλησία και στο ύψος του Ιερού, ενώ πεταμένος στο δάπεδο έξω από την εκκλησία βρίσκονταν και ο ξύλινος Ιερός Σταυρός που βρίσκονταν στην Αγία Τράπεζα.

Πως; Ποιοι; Γιατί; Αυτό είναι πλέον το έργο της Αστυνομίας, που κλήθηκε σχεδόν νωρίς το πρωί για να πάρουν αποτυπώματα και να καταγράψουν το συμβάν.

Το πρώτο συμπέρασμα; Νεαροί – ενδεχομένως μεθυσμένοι – που έκαναν το … κομμάτι τους.

Το ευχάριστο; Ότι η φωτιά που επιχείρησαν να βάλουν δεν είχε μεγαλύτερη εξέλιξη πέρα από ιματισμό που βρίσκονταν σε τραπέζι κοντά στο εικονοστάσι.

Και το γεγονός ότι δεν πήραν φωτιά οι Ιερές Εικόνες δείχνει ότι ο Άγιος Γεώργιος έβαλε το χεράκι του… Και αυτό είναι το πιο ουσιαστικό. Ότι το εσωτερικό του Ιερού Ναού δεν κάηκε…

Πηγή: www.naxospress.gr

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ