Στην Σίφνο κατέφθασε σημερα το πρωί με το ταχύπλοο SEAJET2 η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και ειδικής εκπαίδευσης και αγωγής κα Ζέττα Μ.Μακρή.

 

 

Στο λιμάνι την περίμεναν η δημαρχος Σίφνου κα Μαρία Ναδάλη,ο βουλευτής Κυκλάδων κος Φίλιππος Φόρτωμας και η έπαρχος Μήλου κα Έλλη Χωριανοπούλου.

Η κα Μακρή με την δήμαρχο,τον βουλευτή και την έπαρχο επισκέφθηκαν όλα τα σχολεία της Σίφνου με πρώτο το νηπιαγωγείο Αρτεμώνα όπου συνομίλησε και ενημερώθηκε με τις νηπιαγωγούς και την προϊσταμένη κα Σταματία Μακρή.Στο Αρτεμώνα τους περίμεναν ο πρόεδρος της κοινότητας κος Τσίπης Θωμάς και ο Προεδρος Σχολικης Επιτροπης Πρωτ. Εκπαίδευσης κος Μανώλης Λεμπέσης

Εν συνεχεία επισκέφθηκαν το Δημοτικό σχολείο Σίφνου όπου ενημερώθηκαν απο την υποδιευθυντρια κα Αποστολία Γωργαρή.Η κα Μακρή το χαρακτήρισε σχολείο πρότυπο.Εντυπωσιακές είναι και οι δωρεές του ιδρύματος Ευγενίδη στο σχολείο.

Κατόπιν επισκέφθηκαν το νηπιαγωγείο Απολλωνίας όπου συνομίλησαν με την προϊσταμένη κα Μαρία Ευαγγελοπούλου,τις νηπιαγωγούς και τα παιδιά.

Εν συνεχεία πήγαν στο Γυμνάσιο με τάξεις Λυκείου “Νικόλαος Προμπονάς”όπου τους περίμεναν ο διευθηντής κος Θωμάς Κατσουλάκης,ο υποδιευθηντής κος Νικόλαος Μπελιός και όλοι οι καθηγητές και καθηγήτριες μαζί με τους εκπροσώπους του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κο Χαράλαμπο Μπεκέ και Παναγιώτη Ζαχαράκη αλλά και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Σιφνίων και της Σιφναϊκής Συμπαράταξης κο Αντώνη Ζαμπέλη όπου τους εξήγησε για την θεμελίωση του σχολείου από τον Σύνδεσμο Σιφνίων.

Ιδαιτερη ευχάριστη εντύπωση προκάλεσε η προτομή του Αριστομένη Προβελέγγιου που βρίσκεται στο προάυλιο δια χειρός του γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά.

Τέλος υπήρξε συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς στο πράυλιο.

Τέλος έπισκέφτηκαν το ΕΠΑΛ Σίφνου όπου συνομίλησαν με τον διευθηντή κο Αλευρά Γρηγόριο και ενημερώθηκαν μεταξύ άλλων και για τα σημαντικά εργα ανακαίνισης

Ακολουθούν κάποιες ενδεικτικές φωτογραφίες:

 

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ