Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική αρχή Πάρου, από τον κυβερνήτη του Ι/Δ “ΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΙΑ” ν. Θεσσαλονίκης 1387, για πρόσκρουση σε ξέρα του εν λόγω σκάφους, με τρεις (03) ημεδαπούς επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή στενό Πάρου – Αντίπαρου, πλησίον ρευματονησίου Αντιπάρου.

Άμεσα τέθηκε σε ετοιμότητα περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ παράλληλα ενημερώθηκε και το παρακείμενο Ε/Γ-Τ/Ρ “ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ” Ν.Πάρου 58, προς παροχή συνδρομής, με έναν επαγγελματία δύτη.

Σύμφωνα με δήλωση του Κυβερνήτη, το εν λόγω σκάφος προσέκρουσε σε ξέρα με αποτέλεσμα να παρουσιαστεί μικρή ελεγχόμενη εισροή υδάτων ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε εισροή υδάτων ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Το “ΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΙΑ” ρυμουλκήθηκε από το “ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ” και προσέδεσε ασφαλώς στον λιμένα Παροικιάς Πάρου, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το ανωτέρω σκάφος, με μέριμνα του κυβερνήτη, ανελκύστηκε με τη συνδρομή γερανοφόρου οχήματος.

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ