Το πλοίο «Ολύμπους» έχει φύγει στις 18:50 από το λιμάνι του Πειραιά και ταξιδεύει προς τη Σίφνο, τη Μήλο και την Σαντορίνη.

Το πλοίο ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό της εταιρείας του κ. Γιαννάτου.
Ήταν το 1998 οταν το πλοίο ξεκίνησε να ταξιδεύει για την Med Link Lines στη γραμμή από Πάτρα για Ηγουμενίτσα-Μπρίντεζι και με προσεγγίσεις στην Κερκυρα.
Ήταν το «Maria G”, το «Βασιλοβάπορο του Γιαννάτου» όπως το αποκαλούσαν στο λιμάνι της Πάτρας.

Τα χρόνια που ακολούθησαν τα δεδομένα στις γραμμές της Ιταλίας άλλαξαν άρδην με τη δρομολόγηση πολλών νεότευκτων πλοίων.
Το «Μaria G” περασε τελικά στην εταιρεία EΝDEAVOUR της οικογένειας Τζανετάτου και μετονομάστηκε σε «Elli T”.
Ακολούθησαν όμορφες μέρες για το πλοίο που κρατησαν μέχρι το 2010-2011.

Στη συνέχεια η εταιρεία του σταδιακά αποχώρησε από την ακτοπλοΐα και το πλοίο βρέθηκε να ταξιδεύει το 2012 στη γραμμή από τον Πειραιά για το Ρέθυμνο με τον καπετάν-Γιώργη τον Αρβανίτη στο τιμόνι.

Παρά το φιλόδοξο ξεκίνημα οι δυσκολίες για το πλοίο ήταν μεγάλες, ο ανταγωνισμός από τις δύο μεγάλες εταιρείες του νησιού πολύ σκληρός, ενώ προεκυψαν και μηχανικά προβλήματα με αποτέλεσμα το πλοίο να διακόψει τα δρομολόγιά του.

Έπειτα από κάποια χρόνια το πλοίο ξεκίνησε ξανά τα δρομολόγιά του το 2019 και τα συνέχισε με διακοπές μέχρι το καλοκαίρι του 2020.
Η νέα γραμμή ήταν αυτή τη φορά από Πειραιά για Μήλο-Σαντορίνη-Ρέθυμνο.

Στο τωρινό νέο ξεκίνημα αφαιρείται από το δρομολόγιο το πλοίου το λιμάνι του Ρεθύμνου και προστίθεται αυτό της Σίφνου.

Η σημερινή φωτογραφία έξω από τον Πειραιά..στην είσοδο του separation είναι του Μηνά Ακεψιμαϊδη για το kaipoutheos.gr,τον ευχαριστούμε πολύ

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ