Σίφνος, 9 Μαΐου 2021

    Σήμερα αποφάσισα να γράψω στην «μαλλιαρή» διότι όπως μου διαμηνύσανε παλιοί και πιστοί μου φίλοι, ο μέσος Σιφνιός δεν καταλαβαίνει τι του γράφω.

    Αδυνατώ να συμβιβαστώ με την ιδέα ότι οι απόγονοι των Προβελλεγγίων, του Γρυπάρη, του Δραγάτση, του Διαλησμά, του Ζηλήμωνα, του Μαριδάκι, των Βερνίκων, των Καρελλαίων, του Κορρέ, του Τρούλλου, των Πρόκων, του Καλαμάρη και τόσων άλλων, κατανοούν μόνον την «μοντέρνα μαλλιαρή δημοτική». Ας είναι.

  Αυτά που θέλω να γράψω σήμερα, πρέπει να τα καταλάβουν ΟΛΟΙ. Γι’ αυτό ας με συγχωρήσουν όσοι με έχουν συνηθίσει να γράφω στην «καθαρή λόγια δημοτική» και πρώτος απ’ όλους ο εαυτός μου.

   Μετά την ολοκλήρωση της «Μεγάλης Εβδομάδος» την οποία περίμενα για να συντάξω αυτό το κείμενο, θα είμαι πολύ σκληρός απέναντι σε συμπολίτες & συνδημότες μου με αφορμή τέσσερα (4) κείμενα που είδαν το φως της δημοσιότητας, πριν , κατά και μετά την Μεγάλη Εβδομάδα. 

   Και φυσικά αναφέρομαι στο κείμενο της ΑΚΙΣ/Μπαμπούνη , στα κείμενα της ΣΙΦΝΟΣ-ΕΝΤΑΞΕΙ/Γ. Ραφελέτου-Θ. Πολενάκη (τα εκλαμβάνω σαν ένα κείμενο), στο κείμενο της Δημάρχου Μ. Ναδάλη(φως, περισσότερο φως) και στο κείμενο ΑΚΙΣ/Μπαμπούνη & Σία Ομόρρυθμος Εταιρία (Ο.Ε).

Αγαπητοί μου Συμπολίτες,

Εάν θεωρείτε ότι αυτά τα κείμενα αντιπροσωπεύουν την Σίφνο μας και εμάς σαν υπεύθυνους πολίτες και δημότες, τότε είμαστε άξιοι της τύχης μας. 

Είμαστε άξιοι της τύχης μας :

α) να μην έχουμε γιατρούς και νοσηλευτές

β) να ανεχόμαστε εργολάβους της πλάκας, να κάνουν έργα στο νησί

γ) να πραγματοποιείται το μεγαλύτερο έργο στο νησί (αποχέτευση) και κανείς να μην έχει φροντίσει να γίνουν ταυτόχρονα στο ίδιο όρυγμα, όλα τα σχετικά χρονίζοντα έργα (υπογείωση καλωδίων ΔΕΗ στους οικισμούς, τακτοποίηση καλωδίων ΟΤΕ, δημιουργία καλωδίων ασθενών ρευμάτων (τηλεοράσεως κλπ) , αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης, δημιουργία κενών αγωγών για μελλοντικές χρήσεις , κλπ)

γ) να χρωστάνε στον Δήμο 1.300.000 Ε και εμείς να το τρώμε αμάσητο και να έχει το θράσος η προηγούμενη δημοτική αρχή να γράφει ότι άφησε κέρδη 1.200.000 Ε. Ανείσπρακτα Χρέη 1.200.000 Ε, μας άφησε ! 

δ) να αυξάνονται τα δημοτικά τέλη 50% και εμείς να σφυράμε αδιάφορα

ε) τα σκουπίδια να πηγαίνουν αδιάλεκτα στην χωματερή και να καίγονται χωρίς σταματημό

στ) το Δημαρχείο να βρωμά, τα δημοτικά αρχεία να σαπίζουν, να κάθονται οι υπάλληλοι ο ένας πάνω στον άλλο χωρίς υλικοτεχνική υποδομή

ζ) ο πολιτιστικός μας πλούτος να εξολοθρεύεται καθημερινά από ξένους επενδυτάδες και τους ντόπιους νταλαβεριντζήδες τους που έκαναν την τύχη τους και πλούτισαν στο νέο Ελντοράντο χωρίς κανείς να παρεμβαίνει

η) η ασυδοσία που έγινε τοπικό σπορ την τελευταία οκταετία να βαπτίζεται «επιτυχημένη δημοτική οκταετία» από την προηγούμενη δημοτική αρχή

θ) το περιβάλλον να διαλύεται με φιλόδοξα σχέδια «πράσινης ανάπτυξης» που θα καταντήσουν την Σίφνο έτσι και γίνουν, νεκρό τοπίο παραγωγής πράσινης ενέργειας για τις τσέπες κάποιων επιτηδείων με έδρα το Παρίσι, τις Βρυξέλλες και την Βαρκελώνη και των ντόπιων μεταπρατών τους.

ι) να αναλαμβάνομε έργα ως Δήμος αμφίβολης αποτελεσματικότητας με δάνεια τραπεζών (Πρόγραμμα Αντώνιος Τρίτσης) και όχι επιχορηγούμενα (δωρεάν) τα οποία καλούμαστε να αποπληρώσουμε στο μέλλον επιβαρύνοντας το δημοτικό ταμείο υπέρμετρα, και πολλά άλλα ……

    Αλλά εμείς, ενώ συμβαίνουν ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, τσακωνόμαστε/μαλλιοτραβιόμαστε/ξεκατινιαζόμαστε γιατί ; 

   Διότι η Δήμαρχος αποφάσισε μόνη της (το 90%) να μεταφέρει τα γραφεία του Δήμου από το παραδοσιακό Δημαρχιακό Μέγαρο στο Κτίριο Γραφείων του Δήμου και φωνάζει η Αντιπολίτευση {ο Θεός να την κάνει} (το 10%)  ότι δεν ρωτήθηκε. 

    Και από δίπλα η ΑΚΙΣ/Μπαμπούνη να σκούζει ότι καταλύονται τα ιερά και τα όσια του Δήμου διότι έτσι καταργείται αυτοδίκαια η δημοτική αίθουσα «Κώστας Κορωναίος». Αλήθεια, έπρεπε να ζει ο Κώστας Κορωναίος διότι θα τους έφτυνε όλους, και τους μεν και τους δε. Όταν του έψηναν το ψάρι στα χείλια ήταν καλά, τώρα θυμήθηκαν ότι θίγεται….. η μνήμη του ! Εγώ θα ρωτήσω κάτι άλλο τους μεγάλους πολιτικάντηδες. Πόσες αίθουσες «Κώστα Κορωναίου» θα ονομάτιζε ο Δήμος Σίφνου αν είχε 1.300.000 Ε στα ταμεία του(τα χρεωστούμενα και όπως πάει ποτέ εισπραττόμενα)  ;;;

Αφήστε λοιπόν τις κλάψες σαν μωρές παρθένες και κάντε γόνιμη αντιπολίτευση μπας και προχωρήσει κάτι σε αυτόν τον τόπο διότι τα παιδιά μας που τώρα χαίρονται επειδή πουλάμε τα χωράφια μας τσάμπα και με αυτά τα χρήματα τους αγοράζουμε αυτοκίνητα και μηχανάκια, αύριο θα  μας φασκελώνουν γιατί τα υποδουλώσαμε σε Έλληνες και αλλοδαπούς δυνάστες.

  Η δε Δήμαρχος του 90% , ας συνειδητοποιήσει ότι ομελέτα χωρίς να σπάσει αυγά δεν γίνεται. Και εάν δεν μπορεί να διοικήσει με 90% όσο και φως να ρίχνει στα κλωσόπουλα, γεννητούρια δεν θα δει . Ας φροντίσει λοιπόν αντί να πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα μέσω ανακοινώσεων (φως, περισσότερο φως), να στείλει, αυτούς που ανακάλυψε μετά από δύο χρόνια διακυβέρνησης ότι είχαν βάλει το χέρι στο μέλι, στον Εισαγγελέα, για να σταματήσει αυτό το αυτοϋμνολόγιο των πεπραγμένων της περασμένης και «πετυχημένης δημοτικής αρχής ΑΚΙΣ/Μπαμπούνη & Σία Ο.Ε.».

Ελπίζω ότι γίναμε κατανοητοί από ΟΛΟΥΣ, μαλλιαρούς και φαλακρούς……

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ