Εθελοντικοί Καθαρισμοί στη Σίφνο

Μπορεί λόγω των συνθηκών να μην διοργανώθηκε ούτε φέτος το Let’s do it World, όπου πολίτες από όλο τον κόσμο καθαρίζουν ταυτόχρονα -σε μια προκαθορισμένη μέρα, τις γειτονιές-τα χωριά-τις πόλεις τους, αλλά εμείς ξαναείπαμε «let’s do it Sifnos» (ας το κάνουμε στη Σίφνο) έτσι κι αλλιώς, με σκοπό να ευαισθητοποιηθούμε όλοι μας και να καθαριστούν κατά κύριο λόγο οι ασφαλτόδρομοι του νησιού λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης!

Στο σχετικό κάλεσμα της ΔΗ.Κ.Ε.Σ. ανταποκρίθηκε πρόθυμα και πάλι η συντριπτική πλειοψηφία των Σιφνέικών Συλλόγων, σχολείων και φορέων κι έδωσαν κι εφέτος δυναμικό παρόν μαζί με κάποιους πρόθυμους ιδιώτες εθελοντές.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συμμετείχαν:

Ø τον Οικολογικό Σύλλογο Καμαρών «η Μερόπη» που καθάρισε τον οικισμό και την άσφαλτο από τις Καμάρες ως τα «τρία δεντρά»

Ø τον Εξωραϊστικό Σύλλογο του Πλατύ Γιαλού που καθάρισε την άσφαλτο & το μονοπάτι από τον Άι Θωμά ως τον Πλατύ Γιαλό

Ø τον Εξωραϊστικό Σύλλογο του Βαθιού που καθάρισε την άσφαλτο από τα Φυρόγια ως το Βαθύ, τον δρόμο του Τσόπου και την παραλία.

Ø τον Εξωραϊστικό Σύλλογο του Φάρου που καθάρισε την άσφαλτο από το Πλακωτό ως το Φάρο

Ø τον Εξωραϊστικό Σύλλογο των Εξαμπέλων που καθάρισε το χωριό των Εξαμπέλων από τις Αράδες και την Αγία Βαρβάρα έως του Ψυχούλη

τον Σύλλογο ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Διαμερισμάτων Σίφνου που καθάρισε την άσφαλτο από την Βρύση έως τη Χρυσοπηγή
τον Σύλλογο Γυναικών Σίφνου «το Σμάρι» που καθάρισε το μονοπάτι Άγιος Λουκάς- Πουλάτη- Κάστρο
τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου που καθάρισε το μονοπάτι που οδηγεί στον Άσπρο Πύργο
Ø την Κοινότητα Απολλωνίας που καθάρισε την άσφαλτο Απολλωνίας- Καμαρών ως τα «τρία δεντρά» και την άσφαλτο από την Απολλωνία ως το Κάστρο

Ø την Κοινότητα Αρτεμώνα που καθάρισε την άσφαλτο από τον Αρτεμώνα ως τον Άγιο Μηνά και τις Τρεις Πηγές.

Ø Την Λέσχη Φίλων Μοτοσυκλέτας Σίφνου που καθάρισε την παραλία της Φυκιάδας

Ø Τον Πανσιφναϊκό Αθλητικό Σύλλογο που καθάρισε την άσφαλτο από την Βρύση έως το Θόλο και το δημοτικό γήπεδο Γ. & Δ. Συγκελίδη.

Ø Τον Σύλλογο «Μαζί για τη Σίφνο» που καθάρισε τις παραλίες της Χρυσοπηγής

Ø Τον Δήμο και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σίφνου για τη συμμετοχή στην οργάνωση της δράσης, για την προσφορά των αναλώσιμων (γάντια, σακούλες, μάσκες) και για την αποκομιδή όπου χρειάστηκε.

Ø Τις και τους Δημοτικούς Συμβούλους που καθάρισαν:

-την άσφαλτο από τον Αρτεμώνα έως την Απολλωνία

– την άσφαλτο από τις Αράδες ως την Απολλωνία

-το μονοπάτι από τον Άγιο Λουκά ως το Κάτω Πετάλι

-το Κάστρο και τη Σεράλια

Ø Τους ιδιώτες εθελοντές που καθάρισαν:

– την περιοχή της Βορεινής

– το μονοπάτι από τις Τρεις Πηγές ως τη Βορεινή

– το μονοπάτι από Απολλωνία έως το Κάτω Πετάλι

– μέρος του κεντρικού δρόμου της Χερρονήσου (από τον Χρυσόστομο ως τον Αϊ Γρηγόρη)

-την Περιφερειακή άσφαλτο της Απολλωνίας

Τους μαθητές και καθηγητές του ΕΠΑΛ Σίφνου που καθάρισαν τον δρόμο και τις αμμοθίνες πίσω από την παραλία των Καμαρών
Τους μαθητές και δασκάλους του Δημοτικού Σχολείου Σίφνου που με 4 τμήματα του κλείνουν τη φετινή δράση καθαρίζοντας μονοπάτια των κεντρικών οικισμών!
Σημαντική παρατήρηση σε σχέση με τους φετινούς καθαρισμούς ότι ανάμεσα σ αυτά που συλλέχθηκαν, εξέχουσα θέση κατείχε και το νέο σκουπίδι της εποχής, οι μάσκες! Επίσης από την περιοχή της Βορεινής που μαζεύτηκε ο μεγαλύτερος όγκος των σκουπιδιών αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι πολύ πάνω από το 90% των απορριμμάτων ήταν πλαστικές σακούλες (για τα ψώνια, για υλικά οικοδομών και κάθε λογής σακούλες και σακουλάκια) γεγονός που οφείλεται στο βάρος τους και που έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί και επιφυλακτικοί στην χρήση και στην κατάχρηση τους.

Όπως πάντα ευχόμαστε υγεία σε όλες και όλους, και του χρόνου με ακόμα περισσότερες συμμετοχές και ακόμα λιγότερα σκουπίδια!!!

 

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ