????????????????????????????????????

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Απολλωνίας Σίφνου ιερούργησε σήμερα το πρωί, με τη συμμετοχή του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βρύσης, Αρχιμ. Ιωαννίκιου, και του Εφημερίου του Ναού, Πρεσβύτερου Ιωάννου, και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του αοιδίμου Πρωτοπρεσβυτέρου Αντωνίου Λεβαντή, διατελέσαντος Εφημερίου του Ναού και επί δεκαετίες Αρχιερατικού Επιτρόπου Σίφνου.
Κηρύσσων τον θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στην ταπείνωση της καρδιάς και την αγωνιώδη παράκληση του πονεμένου πατέρα της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής προς τον Κύριο, να τον στηρίξει στην πίστη, καθώς και στην παραγγελία του Ιησού προς όλα τα μέλη της Εκκλησίας, ότι με την πίστη, την προσευχή και τη νηστεία θα μπορέσουν να πράξουν το χρέος τους έναντι του Θεού και των συνανθρώπων τους.
Ομίλησε, επίσης, για τον σήμερα τιμώμενο Άγιο Ιωάννη της Κλίμακος και τόνισε ιδιαίτερα τη αρετή της αμνησικακίας, την οποία αναλύει στον ένατο λόγο της «Κλίμακος» των αρετών, και για την οποία ο ιερός Χρυσόστομος αναφέρει ότι «ουδέν ούτως ο Θεὸς αποστρέφεται ως άνθρωπον μνησίκακον και διατηρούντα οργής».
Επεκαλέσθη δε και την άποψη του Αγίου Μαξίμου του Ομολογητή, ότι, δηλαδή, «τη συγχώρεση των παραπτωμάτων μας τη βρίσκουμε συγχωρώντας τους αδελφούς μας και το έλεος του Θεού το βρίσκουμε ελεώντας τους αδελφούς μας. Όσο περισσότερη μακροθυμία δείχνουμε στους αδελφούς μας που μας έφταιξαν, τόσο περισσότερο απολαμβάνουμε τη θεία μακροθυμία».
Αναφέρθηκε, επίσης, στην προσωπικότητα του κεκοιμημένου Πρωτοπρεσβυτέρου και κάλεσε του Ιερείς της Σίφνου να τον μιμηθούν στην τιμιότητα, την ανιδιοτέλεια και το εκκλησιαστικό ήθος και φρόνημα, συνεχάρη την Πρεσβυτέρα και τις θυγατέρες του κεκοιμημένου Αντωνίου Λεβαντή, οι οποίες, με τις οικογένειές τους, τον περιποιήθηκαν ως Άγγελοι και αντιπελάργησαν με στοργή τα όσα ο μακαριστός σύζυγος και πατέρας τους προσέφερε.
Ευχαρίστησε, τέλος, τους Εφημερίους του Ναού και τους συνεργάτες τους και, ιδιαιτέρως, τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βρύσης για τη φιλοξενία του, και ευχήθηκε σε όλους για τις προσιούσες Άγιες Ημέρες του Πάσχα.

 

 

imsyrou

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ