Το σφαγείο της Σίφνου λειτουργεί κανονικά,είναι η πρώτη φορά που οι κτηνοτρόφοι του νησιού την περίοδο του Πάσχα δεν στέλνουν ζωντανά τα ζώα τους με φορτηγά στην Αθήνα αλλά τα σφάζουν στο νησί νόμιμα και ελεγμένα από κτηνιάτρους.

Ο Αντιδήμαρχος κος Δημήτρης Ζαμπέλης έκανε την παρακάτω ανάρτηση:

“Μπαίνοντας για πρώτη φορά σε αυτό το χώρο πριν από ενάμιση χρόνο ένιωσα κάτι να με τραβάει, πείτε ότι θέλετε αλλά εγώ μαγεύτηκα. Δεν πίστευα ότι υπήρχε τέτοια εγκατάσταση στη Σίφνο και ήταν σε αδράνεια.

Είπα τότε μέσα μου ότι αυτό το πράγμα πρέπει πάση θυσία να δουλέψει, έχει φτιαχτεί από τα χρήματα των Σιφνιών και πρέπει να αρχίσει να τους προσφέρει. Σε όσους έλεγα τις σκέψεις μου όλοι ήταν αρνητικοί με σχόλια του τύπου ”θέλει βούλισμα δεν κάνει για τίποτα ” ”έχει φάει τόσα λεφτά θα πετάξετε και άλλα” κλπ. Ούτε μια στιγμή δεν πέρασε από το μυαλό μου να μην προσπαθήσω, έτσι λοιπόν έγινε το δεύτερο σπίτι μου, με ατελείωτες ώρες σχεδιασμού και κατασκευών.

Στην προσπάθεια μου αυτή βρήκα και άλλους ρομαντικούς!!!!!!! που είχαμε τα ίδια μυαλά όπως τον Άρη Μαστρόκαλο και τον Νίκο Φασόλη που ανά πάσα στιγμή ήταν έτοιμοι να με συμβουλέψουν ή να πιάσουν το μαχαίρι, την κτηνίατρο κυρία Ραμπελία Δερβετζή και τέλος τον στυλοβάτη όλης αυτής της προσπάθειας κύριο Γεώργιο Ρόζο κτηνίατρο της Διεύθυνση Κτηνιατρικής νομού Κυκλάδων που με την καθοδήγηση του και την συνεχή παρουσία του με κάθε τρόπο ακόμη και με φουσκωτά, για την σωστή λειτουργία του. Κάπως έτσι φτάσαμε σήμερα να έχουμε πραγματοποιήσει το ακατόρθωτο για τα Σιφνέικα δεδομένα, μέσα σε έξι μέρες να έχουν περάσει από το σφαγείο μας 1192 αρνάκια και κατσικάκια και να είναι διαθέσιμα αυτή τη στιγμή στην αγορά της Αθήνας από τα κρεοπωλεία Σπέντζος.

Επίσης σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς τα ζώα που έχουν περάσει και θα περάσουν από το σφαγείο μας τις τελευταίες 15 μέρες μέχρι την μεγάλη Πέμπτη θα είναι περισσότερα από όσα έχουν περάσει συνολικά τα πέντε χρόνια λειτουργίας του. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όσους εργάστηκαν για να πετύχουμε αυτόν τον στόχο. Νιώθω μεγάλη χαρά και ικανοποίηση αλλά δεν σταματάμε εδώ πάμε για πιο πάνω.

Φίλοι κτηνοτρόφοι αυξήστε την παραγωγή σας και προσέχετε τα ζώα σας για να έχουν απόδοση σε κρέας και γάλα. Φίλοι ιδιοκτήτες εστιατορίων να προτιμάτε τα ντόπια κρέατα και να απαιτείτε να έχουν περάσει από το σφαγείο μας εξασφαλίζονταν έτσι καλύτερο προϊόν για τον πελάτη σας. Φίλοι καταναλωτές προτιμήστε την ντόπια παραγωγή. Μόνο έτσι μπορούμε να κερδίσουμε όλοι, και όπως είπαμε δεν σταματάμε εδώ πάμε παραπάνω με νέες ιδέες και κινήσεις που θα ενημερωθείτε σύντομα.”
Καλή Ανάσταση σε όλους.

Δημήτρης Ζαμπέλης

Αντιδήμαρχος Σίφνου

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ