Με αφορμή τις εργασίες ανακαίνισης που πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Κατάστημα Απολλωνίας,  θα ήθελα να πω δύο κουβέντες με απλά λόγια για το γεγονός της μετατροπής της αίθουσας συνεδριάσεων «Κωνσταντίνος Κορωναίος» σε κάτι που κανείς δεν ξέρει, για να εξυπηρετήσει ανάγκες που πάλι κανείς δεν έχει αξιολογήσει, με κονδύλια τα οποία με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν έχουν εγκριθεί από πουθενά και με μεθόδους που με μία πρώτη ματιά δεν έχουν κάποια λογική και δημοκρατική βάση.

 

Τα παραπάνω δεν είναι ούτε ο τόπος ούτε ο χρόνος να συζητηθούν. Αυτό θα γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο σεβόμενος τον θεσμικό μου ρόλο. Άλλος είναι ο σκοπός αυτής της επιστολής.

 

 Έχουν παρέλθει 20 μήνες από τη στιγμή που ανέλαβε την ευθύνη διακυβέρνησης η παρούσα Δημοτική Αρχή και από τις πρώτες ημέρες φάνηκε ο τρόπος που θα ασκούνταν η διακυβέρνηση αυτή. Έχοντας ως οδηγό μου τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και των Νομικών Προσώπων και Επιτροπών προσπάθησα να επιτελέσω το εξελεγκτικό μου έργο ως Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης.

 

 Όλο αυτό τον καιρό οι επιστολές μου ήταν μόνο προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, των αρμόδιων επιτροπών και των Διοικητικών Συμβουλίων των Νομικών Προσώπων θεωρώντας ότι μπορεί να βρεθεί λύση χωρίς να εκθέτω τη Σίφνο δημοσιεύοντάς τις γιατί δεν έχω καμία διάθεση αυτοπροβολής και δημιουργίας εντυπώσεων. Δυστυχώς έσφαλα κι έτσι άθελά μου συνέβαλα με τη –δημόσια- σιωπή μου στο ατυχές, αλλά όχι τυχαίο συμβάν, μιας και αυτή η νοοτροπία εφαρμόζεται οριζόντια από την Δημοτική Αρχή στη λειτουργία του δήμου.

 

 Γι’αυτό λοιπόν από εδώ και πέρα θα δημοσιεύω o,τιδήποτε αποστέλλω στο Σώμα ως Δημοτικός Σύμβουλος, ώστε να ενημερώνονται οι συμπολίτες μου, να έχουν επίγνωση της κατάστασης που επικρατεί και να κρίνουν αναλόγως.

 

Κλείνοντας θα ήθελα να ζητήσω δημόσια συγγνώμη από την κυρία Ντίνα Εγγλέζου χήρα του Κωνσταντίνου Κορωναίου για την πικρία και την οργή που ένιωσε βλέποντας αυτή την πραγματικά ασεβή πράξη απέναντι στη μνήμη του θανόντα συντρόφου της και επειδή ουδέν κακό αμιγές καλού ίσως το ότι έγινε ακόμη και  μετά θάνατον η αιτία να βγει στην επιφάνεια το πραγματικό πρόσωπο της τωρινής Δημοτικής Αρχής 11 χρόνια μετά το θάνατό του να απαλύνει την πληγή.

 

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ