Για να καταρριφθεί το άλλοθι της Δημοτικής Αρχής και να μπουν τα πράγματα…στη

θέση τους!

Σίφνος, 24 Απριλίου 2021

Με αφορμή τη ΜΗ απάντηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου στο τελευταίο εκδοθέν Δελτίο Τύπου μας, όπως πράττει έως σήμερα και η κα Δήμαρχος σε όλες τις τεκμηριωμένες παρεμβάσεις μας, με μόνο άλλοθι τον «άγνωστο συντάκτη» των κειμένων μας ή την ύπαρξη «σχημάτων με άγνωστη σύνθεση, που διεκδικούν θεσμικό μανδύα», θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:

Η Ανανεωτική Κίνηση Σίφνου (Α.ΚΙ.Σ.) είναι μία δημοτική παράταξη που συμμετείχε στις Εκλογές του 2010 και του 2014 (επισυναπτόμενη η υπ. αριθ. 35/2014 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Σύρου)

και με τη σημαντική υποστήριξη και αρωγή των συμπολιτών μας, ανέλαβε τη διακυβέρνηση του Δήμου για 9 συναπτά έτη, έχοντας αναπτύξει μία σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης, σεβασμού και εκτίμησης με τους δημότες μας.

Εσείς κ. Πρόεδρε, όπως και αρκετοί εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι της…«Καινούργιας Μέρας», μας γνωρίζετε πολύ καλά βρισκόμενοι στα έδρανα της αντιπολίτευσης στην 2η περίοδο της θητείας μας!

Αποφασίσαμε συνειδητά, να μην συμμετάσχουμε στις δημοτικές εκλογές το Μάϊο του 2019 αλλά συνεχίζουμε να είμαστε ένας ενεργός πολιτικός φορέας, που συνεχώς εξελίσσεται, ανανεώνεται, προσαρμόζεται στα δεδομένα της εποχής και εμπλουτίζεται με νέα άτομα που επιθυμούν να προσφέρουν στην τοπική κοινωνία, στο νησί μας.

Ας μας απαντήσετε λοιπόν συνολικά κα Δήμαρχε, μη έχοντας πλέον καμία δικαιολογία, σε όλα όσα τεκμηριωμένα, έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα ΔΤ:

  • Για ποιο λόγο προχωρήσατε σε άσχετες δαπάνες από τις έκτακτες επιχορηγήσεις των 94.661,80€ που λάβατε το 2020 από το Υπουργείο Εσωτερικών, για την κάλυψη έκτακτων και επιτακτικών αναγκών που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του COVID-19, αντί να θωρακίσετε υγειονομικά το νησί μας;;
  • Με ποια νόμιμη διαδικασία, έγιναν τις τελευταίες 3 ημέρες τους 2020 οι τιμολογήσεις εργασιών, συνολικής αξίας 123.636,02€, την ίδια ή την επόμενη μέρα από τις αναθέσεις σας,  χωρίς αυτές οι εργασίες να έχουν πραγματοποιηθεί;;
  • Βάσει ποιας απόφασης, το Δημοτικό Συμβούλιο ακύρωσε ή τροποποίησε την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση που έλαβε το 2010 και μετατρέπει την αίθουσα συνεδριάσεων «Κώστας Κορωναίος» σε γραφείο Δημάρχου και γραφεία για τη στέγαση υπηρεσιών του Δήμου;; (η απάντηση που…επιχείρησε να δώσει ο Πρόεδρος του ΔΣ για την προσωρινή χρήση αίθουσας του Πολιτιστικού Κέντρου Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου» για την πραγματοποίηση συνεδριάσεων του ΔΣ, είναι παραπλανητική και εντελώς άστοχη).

Για ακόμα μία φορά αποδείξατε ότι δεν έχετε το πολιτικό ανάστημα να ζητήσετε ένα ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΓΝΩΜΗ από τους δημότες μας, για τις τακτικές και τις πρακτικές που ακολουθείτε έως σήμερα…

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ