ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΙΦΝΟΥ-ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΙΜΟΥ.      Σίφνος, Τετάρτη|24 Μαρτίου 2021.

Αρτεμώνας Σίφνου – 840 03.                                              Αρ. Πρωτοκ.:28|24.3.2021.

                Εορταστικό Μήνυμα του Διοικητικού Συμβουλίου για την επέτειο

                Των 200 χρόνων της Επανάστασης του 1821   [1 8 2 1   –   2 0 2 1].

Συγκίνηση, ικανοποίηση και υπερηφάνεια μάς γεμίζει ο φετινός εορτασμός των 200 χρόνων από τον ξεσηκωμό του Ελληνικού Γένους το 1821. Είναι προτιμότερο να γιορτάζομε αυτό το ορόσημο όλοι μαζί. Μαζί να νιώθομε τη συλλογική τιμή για την πατρίδα μας. Οι ειδικές συνθήκες μάς στερούν αυτή τη λαμπρότητα. Όμως, ακόμη και σε περιβάλλον περιορισμένου εορτασμού, βρίσκει ο καθένας μας τον τρόπο να εκφράζει το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη του.

Η απελευθέρωσή μας από τους κατακτητές μάς διδάσκει την ιστορική δύναμη της ευθύνης, διότι η Ελευθερία γεννά ευθύνες. Πρόκειται για μία διαρκή προσπάθεια, που χρειάζεται άμυνα και οχυρά, ανάστημα και σεβασμό, γνώση και συναντίληψη. Η παραμονή του έθνους μας στην πορεία της Ιστορίας θέλει αρετή και τόλμη, κυρίως δε την καλύτερη ανθρώπινη ποιότητα σε κάθε μας βήμα, καθόσον μέσα από σύμπνοια και αλληλοκατανόηση πετυχαίνομε πολλά. Είμαστε άξιοι του παρελθόντος μας, όταν έχομε θέση στο παρόν. Και το παρόν τό εξασφαλίζουν οι καλές μας προθέσεις, το φιλότιμο και οι ευαισθησίες μας, το ενδιαφέρον για τους συμπολίτες και το νησί μας. Αυτό το νησί, που η αποστολή μας είναι να τό εξυψώνομε και να τό δοξάζομε!!!

Το 2021 είναι μία ευκαιρία να σηματοδοτήσομε το αόρατο νήμα, που συνδέει την πατρογονική κληρονομιά με τη  Σ ί φ ν ο του αύριο, παραμένοντας ειλικρινείς και αποφασισμένοι, ενωμένοι και με αυτοπεποίθηση. Κι άς μήν ξεχνάμε : Αυτά που μάς ενώνουν είναι πολλά και οπωσδήποτε πιο σημαντικά για το μέλλον μας. Άς τολμήσομε να ακολουθούμε αυτή τη διαδρομή, που κατοχυρώνει μόνο τα άριστα για την Ελλάδα μας και το νησί μας.

Σάς ευχόμαστε από καρδιάς Χρόνια Πολλά, με Υγεία, Πρόοδο και Ευημερία!!!

                                        Τ ο       Δ ι ο ι κ η τ ι κ ό       Σ υ μ β ο ύ λ ι ο

                         Του   ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ  ΚΕΝΤΡΟΥ   ΣΙΦΝΟΥ – ΜΑΡΙΑΝΘΗ  ΣΙΜΟΥ,

Γιώργος Ν. Θεοδώρου, Αντώνης Ελ. Κορακής, Κώστας Αθ. Κασιώτης, Φιλίππα Αντ. Σπίθα,

             Γεωργία Φρ. Γεωργούλη, Μαργαρίτα Μιχ. Κάραβου και Θεόδωρος Γ.Πολενάκης.

Advertisements