Εγκρίθηκε τελικά από το συμβούλιο ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών(Σ.Α.Σ.)η δρομολόγησή του Ε/Γ-Ο/Γ OLYMPUS τηε εταιρίας seaSpeed lines στην γραμμή ΣΙΦΝΟ-ΜΗΛΟ-ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ.

Aκολουθεί η απόφαση του Σ.Α.Σ. στην οποία βλέπουμε ότι αναφέρεται το πλοίο να εξεταστεί μία φορά την εβδομάδα να προσεγγίζει Θηρασιά και Ανάφη.

Μάλιστα για αυτή την εξέλιξη ο Δήμος Θήρας ευχαριστεί τον υπουργό ναυτιλίας και εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

“Μια ακόμα δέσμευση του πρωθυπουργού από την περσινή επίσκεψη του στη Σαντορίνη, σε συνεργασία με το Δήμο Θήρας υλοποιήθηκε με την ανακοίνωση της απευθείας σύνδεσης της Θηρασίας μας, με το λιμάνι του Πειραιά την οποία θα καλύψει το πλοίο OLYMPUS.   

Το Υπουργείο Ναυτιλίας ανταποκρινόμενο στα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών στο πλαίσιο της βελτίωσης των ακτοπλοϊκών συνδέσεων, ιδίως των μικρών νησιών, τόσο μεταξύ τους, όσο και με την ηπειρωτική Ελλάδα αποφάσισε για πρώτη φορά  την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θηρασιάς απευθείας με τον Πειραιά. 

Με χθεσινή επικοινωνία του Δημάρχου Θήρας με την Γενική γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου,  ενημερώθηκε για την απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών σχετικά με την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θηρασιάς με τον Πειραιά.  

Εξίσου σημαντική είναι και η πρόβλεψη για τη διανυκτέρευση πλοίων σε μικρά νησιά, όπως η Ανάφη. Η διάθεση 12 εκατομμυρίων ευρώ επιπλέον για την εξασφάλιση επαρκούς λειτουργίας του ακτοπλοϊκού δικτύου τον Απρίλιο, ανεβάζει στα 79 εκατομμύρια ευρώ συνολικά την ενίσχυση της ακτοπλοΐας για τον  covid-19 ενώ παράλληλα συνεχίζεται η στήριξη ναυτικών και εργαζομένων στον κλάδο. 

Παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία, το Υπουργείο Ναυτιλίας συνεχίζει την προσπάθειά για υποστήριξη των νησιών μας και τη βελτίωση της καθημερινότητας νησιωτών μας”. 

Εις αναμονή λοιπόν να δούμε,και ας δούμε κάποιες πληροφορίες και φωτογραφίες από το πλοίο:

To “Olympus” της Sea Speed Ferries ήταν το πρώτο πλοίο που μπήκε στο λιμάνι του Πειραιά για το 2020.
Το πλοίο με πλοίαρχο τον καπετάν-Πέτρο Ψωμά και ύπαρχο τον καπετάν-Χρήστο Ψωμιάδη έκανε ποδαρικό για φέτος στο μεγάλο λιμάνι της χώρας.

Ευχόμαστε από καρδιάς τα καλύτερα για το πλοίο, το πλήρωμα και την εταιρεία του.
Το πλοίο είναι ένα όμορφο γιαπωνέζικο πλοίο κατασκευής 1976.Το ολικό μήκος του (LOA) είναι 141.7 μέτρα και το πλάτος του είναι 23.5 μέτρα.

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στον Πειραιά το 1998 για λογαριασμό της Med Link Lines του κ. Γιαννάτου με το όνομα MARIA G

Το πλοίο ξεκίνησε δρομολόγια στη γραμμή από Πάτρα για Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα-Μπρίντεζι και για δυο μήνες το καλοκαίρι από Μπρίντεζι για Ηγουμενίτσα-Πάτρα-Τσεσμέ.

Τα χρόνια που ακολούθησαν το πλοίο ταξίδεψε στην ίδια πάντα γραμμή από την Πάτρα για το Μπρίντεζι. Για δύο χρόνια ταξίδεψε ναυλωμένο με τα σινιάλα της Maritime Way.
Το 2006 πέρασε στην πλοιοκτησία της Endeavor Lines του κ. Τζανετάτου και μετονομάστηκε σε «Elli T”.

To 2012 ταξίδεψε ναυλωμένο με τα σινιάλα της Cretan Ferries στη γραμμή από τον Πειραιά για το Ρέθυμνο με καπετάνιο τον καπετάν-Γιώργο Αρβανίτη.
Το εγχείρημα δεν μακροημέρευσε λόγω μηχανικού προβλήματος.

Ακολούθησε παροπλισμός του πλοίου μέχρι το 2019 όταν το πλοίο πέρασε στην πλοιοκτησία της SeaSpeed Ferries και μετονομάστηκε σε “Olympus”.
Στην αρχή τα πράγματα δεν κύλησαν ομαλά καθώς το πλοίο υπέστη αβαρία ανοικτά του λιμανιού του Αθηνιού της Σαντορίνης.
Το πλοίο επέστρεψε στα δρομολόγια του στη γραμμή από το λιμάνι του Πειραιά για Μήλο-Σαντορίνη-Ρέθυμνο.
Οι άνθρωποι της SeaSpeed Ferries έχουν πραγματοποιήσει ένα τιτάνιο αγώνα για να φέρουν ξανά το “Olympus” σε άριστη κατάσταση.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και στους ανθρώπους της εταιρείας και στο πλήρωμα του πλοίου.

Το OLYMPUS από τον Αύγουστο του 2020 είναι δεμένο στην Σαλαμίνα.
Αφού ξεπέρασε τις δυσκολίες και μπαίνει ξανά σε μια καλή ρότα ελπίζουμε όλα να πάνε καλά στο εξής..
Τα νησιά μας έχουν ανάγκη πλοία όπως το «Olympus”.

SEASPEED FERRIES
Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ