Κύριον Βασίλειον Ψάλτη

Διευθύνοντα Σύμβουλον

ALPHA BANK

Αθήνας

Σίφνος, 30η Μαρτίου 2021

Αξιότιμε Κύριε Ψάλτη, Άγαπητέ Βασίλη,

Σήμερα επληροφορήθην ότι η Τράπεζά μας απεφάσισε να αναστείλη την λειτουργία του Καταστήματος της στην γενέθλια νήσο Σίφνο ύστερα από είκοσιπέντε(25) έτη λειτουργίας με απόλυτη επιτυχία και πάρα πολύ ικανοποιητική κερδοφορία.

Πρίν οριστικοποιήσης την Απόφασή σου, θα ήθελα να σου τονίσω ότι το Κατάστημα της ALPHA BANK στην Σίφνο εδημιουργήθη κατόπιν πολλών παραινέσεων προς τον τότε Πρόεδρος της Τραπέζης, αείμνηστον Γιάννη Κωστόπουλο, τόσον του τότε Προέδρου του Συνδέσμου Σιφνίων, εκλιπόντος πλέον Γεωργίου Α. Ζαμπέλη, δσον και επιφανών Σιφνίων όπως του μακαριστού Διοικητού της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος Θεοδώρου Καρατζά ο οποίος είλκε την καταγωγή του από το νησί μας διά της συζύγου του “Όλγας Μαριδάκη-Καρατζά και του μακαριστού Σιφνίου Προέδρου του Ευγενιδείου Ιδρύματος και διεθνούς φήμης πλοιοκτήτου Νικολάου Βερνίκου-Ευγενίδη. Μάλιστα, ο εκλιπών Θεόδωρος Καρατζάς ο οποίος όπως γνωρίζης είχε άριστες σχέσεις με τον Πρόεδρο της Τραπέζης Γιάννη Κωστόπουλο, είχε παρακαλέσει την Τράπεζα μας όπως συνδράμη στην συντήρηση όλων των παλαιφάτων Ιερών Ναών της νήσου μας στο Κάστρο, όπως και έπραγματοποιήθη. Κατόπιν τούτου, εγκαινιάσθηκε η Alpha Bank στην Σίφνο.

Περαιτέρω, θα ήθελα να γνωρίζης κάποιες σημαντικές επιχειρηματικές δραστηριότητες οι οποίες λαμβάνουν χώρα στην νήσο μας και πιστεύω ότι δεν θα έπρεπε να είναι απούσα η Τράπεζά μας. Η Σίφνος την τελευταία δεκαετία έχει προσελκύσει πολύ υψηλής στάθμης τουρίστες, κυρίως από την Γαλλία (υπολογίζεται ότι οι Γάλλοι είναι ιδιοκτήτες άνω των διακοσίων κατοικιών), οι οποίοι

παραμένουν στο νησί κατά μέσον όρον 3-5 μήνες.

Επίσης, ο ρυθμός ανεγέρσεως πολυτελών νεοδμητων κατοικιών ξεπερνά κατά πολύ τον μέσο όρο των υπολοίπων τουριστικών περιοχών βαίνοντας αυξανόμενος. Αυτό σημαίνει ότι αρκετός κόσμος υψηλού εισοδήματος άρα και υψηλής καταναλώσεως, κατακλύζει το νησί μας και αυτό αποδεικνύεται από την αυξανομένη δημιουργία χώρων εστιάσεως υψηλού γαστρονομικού ενδιαφέροντος. Νά μήν λησμονούμε άλλωστε ότι η Σίφνος αποτελεί την γενέθλιο νησο του διασήμου μάγειρος Νικολάου Τσελεμεντέ.

Συμπερασματικώς, οι τομείς του real estate, της εστιάσεως, των boutique hotels, της οικοδομής, της κεραμεικής, της υποδοχής πολυτελών σκαφών αναψυχής και οι συναφείς με τους προαναφερθέντες κλάδοι αποτελούν το εχέγγυο της επιτυχίας της παραμονής της ALPHA BANK στην Σίφνο.

 

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ