Μετά από πολύμηνη απουσία του από τα νησιά της Ιεράς Μητροπόλεως, λόγω της πανδημίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ πραγματοποιεί αλλεπάλληλες ποιμαντικές επισκέψεις σ’ αυτά, τελώντας τη Θεία Λειτουργία και επικοινωνώντας εκ του σύνεγγυς με τους πιστούς, πάντα μετά προσοχής τηρώντας τα ισχύοντα μέτρα υγειονομικής προστασίας.
Ήδη, μετά την Κύθνο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επισκέπτεται από χθες τη Σέριφο και σήμερα το πρωί τέλεσε Μνημόσυνο ευσεβούς γεροντίσσης στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου του χωριού Ράμος και ομίλησε προς τους εκκλησιασθέντες για την αναγκαιότητα τελέσεως των ιερών Μνημοσύνων.


Ακολούθως, μετέβη στην Ιερά Μονή του Μεγαλόχαρου Ταξιάρχη και επιθεώρησε τα εκεί εκτελούμενα έργα.
Ευχαρίστησε δε και συνεχάρη τον Υπεύθυνο της Μονής, Αρχιμ. Ευδόκιμο Καραπαντελάκη για την εργώδη και επίπονη προσπάθειά του να συνεχίσει επιτυχώς και να διευρύνει το έργο του αοιδίμου Ηγουμένου της Μονής Μακαρίου, επισκευάζοντας και εξωραΐζοντας χώρους της Μονής για την φιλοξενία των προσκυνητών και την ασφαλή διαφύλαξη, προστασία και ανάδειξη των κειμηλίων της.


Το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β‘ θα τελέσει τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, στο χωριό Γαλανή.

Imsyroy

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ