Αγέρωχος, μοναδικός και ατρόμητος, εκπληρώνοντας το πολύτιμο δρομολόγιο του και ανήμερα Πρωτοχρονιά, μπήκε το απόγευμα της Παρασκευής 1/1/2021, το «Express Scopelits» στο λιμάνι των Καταπόλων, κάνοντας ποδαρικό στην Αμοργό για το 2021.

Το υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος, η Αντιδήμαρχος Τουριστικής, Πολιτιστικής Προβολής και Κοινωνικής Πρόνοιας Καλλιόπη Δεσποτίδη και ο Μιχάλης Θεολογίτης, μέλος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αμοργού και πράκτορας του «Express Skopelits».

Ανέβηκαν στη γέφυρα του πλοίου όπου αντάλλαξαν δώρα και ευχές με τον πλοιοκτήτη Δημήτρη Σκοπελίτη, τον καπετάνιο Γιάννη Φωστιέρη και όλο το πλήρωμα. Τιμώντας με αυτή την πρωτοβουλία, την μέγιστη προσφορά τους στην σύνδεση των νησιών μας, στην ενίσχυση του αισθήματος της ασφάλειας των νησιωτών, στην καθημερινή και παντός καιρού εξυπηρέτηση τουριστών, κατοίκων, επαγγελματιών.

Το 2020 ο «Σκοπελίτης», το μοναδικό καράβι, ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο με το ντοκιμαντέρ «Express Skopelitis» σε σκηνοθεσία Αιμιλίας Μηλού.

« Ο «Σκοπελίτης» δεν είναι απλά ένα καράβι. Είναι η γέφυρα και το οξυγόνο για την Αμοργό και τις Μικρές Κυκλάδες. Ενώνει και δίνει ζωή! Εύχομαι στην οικογένεια Σκοπελίτη, τον πατέρα Γιάννη και τον άξιο συνεχιστή υιό Δημήτρη, στον ακούραστο καπετάνιο Γιάννη Φωστιέρη και το πλήρωμα του, υγεία και καλές θάλασσες το 2021. Εκ μέρους όλων των Αμοργιανών εκφράζω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την προσφορά τους στο νησί μας, όχι μόνο στη τουριστική ανάπτυξη αλλά πρωτίστως στην υποστήριξη της δύσκολης και κάποιες φορές σκληρής καθημερινότητας όλο το χρόνο, κάθε μέρα, και με όλες τις καιρικές συνθήκες» δήλωσε ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος.

Advertisements