Ο Παναγιώτης ο Μάρκου στις Αράδες.

Ο Παναγιώτης ο Μάρκου που με το «Άγιος Συμεών» εξυπηρέτησε τη γραμμή του Βαθιού για τριάντα πέντε συνέχη χρόνια, από το 1969 έως το 2004. Μέχρι να ολοκληρωθεί ο δρόμος του Φάρου το Άγιος Συμεών» εκτελούσε καθημερινά δρομολόγια από Καμάρες για Βαθύ-Πλατυ Γυαλό-Χρυσοπηγή-Φάρο, εκτός Κυριακής που το δρομολόγιο σταματούσε στο Βαθύ.

Κανείς δεν θα ξεχάσει τον αξέχαστο γύρο της Σίφνου που γινόταν μία-δυο φορές μέσα στο καλοκαίρι όταν το καιρός το επέτρεπε. Κανείς δεν θα ξεχάσει τα γλέντια στην πλώρη του πλοίου με τον Κουτσουνά να δίνει εν πλω το δικό του μοναδικό ρεσιτάλ. Κανείς δεν θα ξεχάσει όλα όσα πρόσφερε το «Άγιος Συμεών» και το Παναγιώ του Μάρκου. Πάντα με το χαμόγελο στα χείλη. Η Σίφνος του 1969 απέχει πολύ από τη σημερινή Σίφνο.

Ο τουρισμός στο νησί θεμελιώθηκε με την προσωπική συνεισφορά ανθρώπων που στα τέλη της δεκαετίας του ‘60 έβλεπαν πως ο τουρισμός θα μπορούσε να αποτελέσει βασική πηγή εσόδων για το νησί. Ένας από αυτούς είναι και ο Παναγιώτης. Ο γιος του κυρα-Μαρού και του Αντωνάκι του Μάρκου.

Από τότε που ο «Άγιος Συμεών» αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ο Παναγιώτης έγινε ξωμάχος. Στο δικό του βασίλειο του Πήγαδου, στον Άη Βασίλη του Φάρου, συνεχίζει το έργο του πατέρα του και του αδελφού του, του Γιάννη. Στον Πήγαδο επιβιώνει σήμερα ένα κομμάτι από την παλιά Σίφνο. Ο ξωμάχος που συνεχίζει την καλλιέργεια της γης… Ο παλιός ναυτικός… Ο «Άγιος Συμεών»…. Χρόνια Πολλά σε όλους!!! Καλά Χριστούγεννα!!!

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ