Κάλεσμα της ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης ΣΙΦΝΟΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ για συμμετοχή των κατοίκων στην αυριανή(13/12/2020)διενέργεια δωρεάν τέστ για τον κορονοϊό:

Η γνώση είναι δύναμη!

Όσα περισσότερα γνωρίζουμε για την εξάπλωση του ιού στο νησί μας, τόσο καλύτερη στρατηγική μπορούμε να αναπτύξουμε για την πρόληψη, την αντιμετώπιση και την χάραξη κοινής στρατηγικής για το μέλλον.

Με το να κρυβόμαστε, το πρόβλημα δεν θα λυθεί από μόνο του. Το μέλλον μας εξαρτάται από εμάς τους ίδιους.

Το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση της κατάστασης θα γίνει αύριο 13/12 στο χώρο του δημοτικού πάρκινγκ (ΜΑΡΟΥΣΑ) στην Απολλωνία από τις 12:00 έως τις 16:00.

Γίνε μέρος της προσπάθειας για τη λύση του κι όχι μέρος της διαιώνισης του φόβου, της παραπληροφόρησης και του πανικού.

Σήμερα θα εργαστούμε για να μας βρει το αύριο προετοιμασμένους.

Οι υγιείς θα έχουν πιστοποιηθεί ως υγιείς και θα μπορέσουν να συνεχίσουν την καθημερινότητα τους λαμβάνοντας πάντα τις απαραίτητες προφυλάξεις και ακολουθώντας τις οδηγίες.

Όσοι έχουν νοσήσει θα λάβουν τη φροντίδα που τους πρέπει και θα έχουν μόνο την έγνοια της θεραπείας τους απαλλαγμένοι από το άγχος της αβεβαιότητας και του στιγματισμού μιας και θα είναι μέρος μιας οργανωμένης και κοινής προσπάθειας για το καλό όλων και όχι οι πρωταγωνιστές μίας κατάστασης που έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία.

Τα αγαπημένα μας πρόσωπα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες θα μπορέσουν να προστατευτούν καλύτερα από τη μετάδοση του ιού.

Ο εμπορικός κόσμος με τα νέα δεδομένα θα μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του ορθότερα και αποδοτικότερα.

Το ιατρείο και οι κοινωνικές δομές του Δήμου θα γνωρίζουν πλέον τις ανάγκες και θα οργανωθούν ακόμη καλύτερα για την αντιμετώπιση των αναγκών των νοσούντων συμπατριωτών μας.

Ο Δήμος, οι φορείς και οι σύλλογοι θα μπορέσουν να χαράξουν την τουριστική στρατηγική και προβολή του νησιού ευκολότερα εάν έχουν σωστά δεδομένα.

Να βγει προς τα έξω ότι είμαστε ένας προορισμός υπευθύνων που έχουν ένα ασφαλές τουριστικό προϊόν και σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά έχουν τους μηχανισμούς και την εμπειρία να το αντιμετωπίσουν. Με αποδείξεις.

Ακόμα έχουμε το χρόνο να θωρακίσουμε υγειονομικά τη Σίφνο στο παρόν και να την προετοιμάσουμε για το μέλλον.

Στο εμπόριο λένε “το γρήγορο ψάρι τρώει το αργό” κι όχι “το μεγάλο ψάρι το μικρό”.

Αύριο κάνουμε όλοι το τεστ.

Για το καλό όλων μας!

 

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ