Ο υπουργός ναυτιλίας κος Γιάννης Πλακιωτάκης σε συνέντευξη του είπε μεταξύ άλλων και για την ενίσχυση της ναυτιλίας με 20 εκ ευρώ:

«Το δεύτερο «κύμα» της πανδημίας πλήττει ολόκληρο τον κόσμο, με ιδιαίτερη ένταση. Το ίδιο συμβαίνει και στη χώρα μας. Η κυβέρνηση, όπως γνωρίζετε, συνεργάζεται από την πρώτη στιγμή με τους ειδικούς επιστήμονες, οι οποίοι υποδεικνύουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούμεθα.

Η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, που οδήγησε σε αύξηση των συμπατριωτών μας που νοσηλεύονται και όσων είναι διασωληνωμένοι, επέβαλε τη λήξη των μέτρων που σήμερα ισχύουν.

Όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επιλέξαμε να πάρουμε δραστικά μέτρα νωρίτερα, παρά αργότερα. Η συνεπής εφαρμογή των μέτρων μπορεί να ανακόψει το δεύτερο κύμα της πανδημίας, ώστε να επανέρθουμε σε πιο κανονικούς ρυθμού ζωής.

Από την αρχή της πανδημίας, στόχος μας στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ήταν και παραμένει η προστασία της υγείας τόσο των επιβατών και των πληρωμάτων, όσο και των κατοίκων των νησιών μας. Τα πήγαμε καλά μέχρι τώρα και πιστεύουμε ότι η εφαρμογή των νέων μέτρων, που είναι ανάλογα με αυτά που ίσχυαν την άνοιξη, θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε το στόχο μας.

Παράλληλα στόχος μας, είναι βεβαίως η ενίσχυση της ακτοπλοΐας, των ναυτικών και των επιχειρήσεων. Με την έγκαιρη οικονομική στήριξη που πετύχαμε, διασφαλίσαμε την απρόσκοπτη επικοινωνία των νησιών μας με την ηπειρωτική Ελλάδα. Έχουμε μάλιστα ήδη προνοήσει για νέα ενίσχυση 20 εκ. ευρώ, πέραν των 35 εκ. που έχουν ήδη διατεθεί, ώστε να μην προκύψουν προβλήματα, στον νευραλγικό για τους νησιώτες μας αυτόν τομέα».

Δείτε όλη την συνέντευξή εδώ: www.dimokratiki.gr

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ