Βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι.

Το lockdown που ξεκίνησε τα ξημερώματα του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου 2020 θέτει ήδη σε γερή δοκιμασία τις ζωές όλων μας.

Βέβαια αυτοί που βιώνουν πολύ μεγαλύτερη δοκιμασία είναι οι άνθρωποι που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία μας εξαιτίας της λοίμωξής τους από τον κορονοϊό. Δίπλα τους στέκουν σαν καλοί Σαμαρείτες οι γιατροί, οι νοσηλευτές, το βοηθητικό προσωπικό.
Είναι μια καθημερινή μάχη για να κρατηθούν στη ζωή ανθρώπινες ψυχές.
Τις τελευταίες μέρες ο αριθμός όσων χάνουν τη μάχη έχει αρχίσει να αυξάνεται ανησυχητικά.

Όλοι ξέρουμε ότι οι δομές υγείας δεν προετοιμάστηκαν κατάλληλα τους μήνες που μεσολάβησαν από την διακοπή της πρώτης καραντίνας μέχρι την έναρξη της δεύτερης.

Οι υποσχέσεις για θωράκιση των νοσοκομείο σε νοσηλευτικό προσωπικό, οι υποσχέσεις για μεγάλη αύξηση των κλινών ΜΕΘ, οι υποσχέσεις για περισσότερα λεωφορεία και μέσα μαζικής μεταφοράς απέμειναν σε μεγάλο βαθμό υποσχέσεις.
Κάποια πράγματα έγιναν, αλλά όχι στον βαθμό που έπρεπε.

Και ερχόμαστε σε ένα ζήτημα με πολλές αναγνώσεις το οποίο προέκυψε τελευταία.
Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είχε από καιρό προαναγγείλει την επιδότηση δρομολογίων προς τα νησιά μέχρι το τέλος του έτους.
Αυτό είχε ανακοινωθεί μερικές εβδομάδες πριν όταν η προοπτική ενός νέου lockdown δεν φάνταζε τόσο πιθανή.

Για τους νησιώτες και τους επισκέπτες των νησιών θα ήταν μία καλή βοήθεια.
Όμως, η ανακοίνωση των όρων της νέας καραντίνας περιλαμβάνει την απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό.
Οι μετακινήσεις από και προς τα νησιά θα μειωθούν δραματικά.

Το Υπουργείο φαίνεται πως παρά τον περιορισμό των μετακινήσεων θα χρηματοδοτήσει τη δρομολόγηση πλοίων σε συγκεκριμένες γραμμές.
Ας έρθουμε στη δική μας τη γραμμή όπου αναμένεται τις επόμενες μέρες να δρομολογηθούν ταχύπλοα πλοία στη γραμμή για Σέριφο-Σίφνο-Μήλο.

Η δρομολόγηση αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες μέρες.
Για τις εταιρείες, τα πληρώματα, τα νησιά, τους λιγοστούς επιβάτες θα είναι μια ανακούφιση και μια βοήθεια στις δύσκολες μέρες του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου του 2020.

Σε επικοινωνία του KAIPOUTHEOS.GR σήμερα Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020 με τον κύριο Γιάννη  Δεπάστα μάθαμε τι σκόπευε και τι σκοπεύει να κάνει η ΑΕGEAN SPEED LINES.
Ο Σιφνιός Γιάννης Δεπάστας αποτελεί σημαντικό στέλεχος της εταιρείας που από το 2005 εξυπηρετεί ανελλιπώς τα νησιά μας. Έχει μια μεγάλη εμπειρία στον τομέα της ναυτιλίας και ειδικά της ακτοπλοΐας.

Μας είπε, λοιπόν, πως η εταιρεία του σκόπευε να δρομολογήσει το “SPEEDRUNNER III” στη γραμμή για Σέριφο-Σίφνο-Μήλο τον Νοέμβριο του 2020 χωρίς επιδότηση.
Το πλοίο σταμάτησε πριν από λίγες εβδομάδες καθώς υπήρχε και δεύτερο μεγάλο ταχύπλοο στη γραμμή.
Και με το καλό θα έμπαινε ξανά στη γραμμή τον Νοέμβριο.

Τώρα, βέβαια, με τους σκληρούς όρους της καραντίνας που περιορίζουν σε σημαντικό βαθμό τις μετακινήσεις από και προς τα νησιά, η εταιρεία θα δρομολογήσει το καράβι μόνο αν δοθεί τελικά η επιδότηση.
Το αυριανό δρομολόγιο της 9ης Νοεμβρίου 2020 θα γίνει χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο με τις επιδοτήσεις.

Αν τελικά δοθεί η επιδότηση το πλοίο θα συνεχίσει τα δρομολόγιά του.
Αν δεν δοθεί τότε θα σταματήσει καθώς το μεταφορικό έργο θα είναι κατά πολύ μειωμένο για όσο διάστημα θα διαρκέσουν τα περιοριστικά μέτρα.

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ