Υπεύθυνη στάση για ακόμη μια φορά από τον δήμαρχο Νάξου κο Δημήτρη Λιανό(του ευχόμαστε χρόνια του πολλά με υγεία λόγω της ονομαστικής του εορτής σήμερα)ο οποίος για μια ακόμη φορά είπε τα πράγματα όπως έχουν χωείς να κρύψει κάτι,ας δούμε τι έγραψε το naxospress.gr:

Λοιπόν πάμε στα νέα… Από τη μία έχουμε τον μίνι απολογισμό των δράσεων που έγιναν το προηγούμενο τριήμερο (Πέμπτη – Σάββατο) στη Νάξο από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ: 742 rapid test.. δέκα θετικοί και μ.ο. ηλικίας 42 χρόνια.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα υπήρξε στη Μονή, αντίθετα Φιλώτι και Απείρανθος ήταν και είναι καθαρά… Αν και έχουμε μικρό αριθμό εθελοντών..

Πάμε στα επόμενα νέα… Ενδεχομένως αύριο να έχουμε κλειστές σχολικές μονάδες και όταν λέμε μονάδες εννοούμε τμήματα.. Οπως είναι γνωστό ότι ομάδα βόλεϊ με τμήματα υτποδομών είναι σε … καραντίνα 14 ημερών. Δεν έχει σχέση με τα τεστ… που έγιναν. Αλλωστε αυτά τα τεστ όλοι μπορούν να τα κάνουν εκ νέου μέσω μοριακού τεστ στο Νοσοκομείο ή σε ιδιώτη γιατρό.

Αυτό που πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε είναι ότι έχουμε ευθύνη απέναντί στους συνανθρώπους μας. Καλές και άγιες οι σκέψεις που έχουμε. Και οι πεποιθήσεις ή τα πιστεύω μας. Αλλά εδώ μιλάμε για κοινωνία. Και το γεγονός ότι εμείς δεν πιστεύουμε στον κορωνοϊό ή σε ένα Ανώτερο Ων που θα μας σώσει, ας το κρατήσουμε για τον εαυτό μας… .Τώρα, παίζουμε όλοι μαζί μπάλα..

Και ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων μέσα από τη προσωπική του σελίδα μας ενημερώνει για τα τεστ που έγιναν, παραδέχεται ότι έχουμε διασπορά και ζητάει για μία ακόμη φορά απ όλους μας να δείξουμε σωστή αντίδραση… Κι αυτό γιατί ο ήχος του ελικοπτέρου περνάει την … καρδιά μας κάθε φορά που ετοιμάζεται για απογείωση. Οπως έγινε σήμερα με δύο συντοπίτες μας που έπρεπε να μετακινηθούν στην Αθήνα…

Ας δούμε τι αναφέρει ο κος Λιανός μέσω της προσωπικής του σελίδας..

“Μετά την ολοκλήρωση των 742 τεστ που πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ στη Νάξο, εκ των οποίων τα 10 ήταν θετικά (ποσοστό 1,35%), με μέση ηλικία τα 42 έτη, και με την ευθύνη που με διακρίνει ως Δήμαρχο και ως πατέρα, οφείλω να σας ενημερώσω ότι παρατηρείται διασπορά του Covid-19 στον Δήμο μας.

Κάνω έκκληση σε όλους τους συνδημότες μου, αν κάποιος παρουσιάζει συμπτώματα του ιού, να επικοινωνεί άμεσα με τον θεράποντα ιατρό του! Η έγκαιρη διάγνωση και η άμεση λήψη των μέτρων στην περίπτωση που κάποιος είναι θετικός είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσουμε τη διασπορά του ιού στα νησιά μας.

Aν εμείς οι ίδιοι δεν επιδείξουμε υπευθυνότητα, δυστυχώς τότε θα ξαναακούσουμε τον ήχο του ελικοπτέρου να διακομίζει συμπολίτες μας….”

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ