Την Τρίτη 20 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου του Ιδρύματος Ευγενίδου και Πρεσβευτή Καλής Θελήσεως του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO) κύριου Λεωνίδα Δημητριάδη-Ευγενίδη με τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου κύριο Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου.

Όπως είναι γνωστό, το Ίδρυμα Ευγενίδου είναι στενά συνδεδεμένο με την περιοχή της Θράκης και ειδικά με το ακριτικό Διδυμότειχο. Ο ιδρυτής του, ο διεθνής επιχειρηματίας και εθνικός ευεργέτης Ευγένιος Ευγενίδης, γεννήθηκε στο Διδυμότειχο και, παρά το γεγονός ότι υπήρξε ένας κοσμοπολίτης, δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο καταγωγής του. Με δική του δαπάνη εγκαταστάθηκε δίκτυο ύδρευσης στο Δελήτι του Νομού Έβρου, το οποίο μετονομάστηκε τιμής ένεκεν σε Ευγενικό.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν στην συνάντηση ήταν και το ενδεχόμενο δημιουργίας Ναυτιλιακού Τομέα για Μηχανικούς του Εμπορικού Ναυτικού στο 1ο ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου-Ευγένιος Ευγενίδης. Δεδομένης της μη λειτουργίας ΕΠΑΛ Ναυτιλιακού Τομέα στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης αλλά και της μεγάλης διαρροής νεανικού πληθυσμού που παρατηρείται στο Διδυμότειχο, η ύπαρξη Ναυτιλιακού τομέα στο ΕΠΑΛ της περιοχής μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για πολλούς νέους που ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν το ναυτικό επάγγελμα.

Στην συνάντηση παρευρέθηκε επίσης ο Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου κύριος Βασίλειος Τουτουντζής, καθώς και στελέχη του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ