Ο γάμος ο Σίφνέικος διαρκεί αυτή την περίοδο περίπου 24 ωρες(παλαιότερα κρατούσε μερόνυχτα..).

Στο παρακάτω βίντεο θα δούμε κάποια πλάνα από το γάμο του Χάρη και της Μαργαρίτας στην Σίφνο ο οποίος έγινε στις 10 Οκτωβρίου εν μέσω κορονοϊού και δυστυχώς λόγω μέτρων ο κόσμος ήταν όσο επέτρεπαν τα τότε μέτρα και όχι σχεδόν όλο το νησί όπως γίνετε συνήθως.

Ο γαμπρός και η νύφη έχουν σχέση με νταλίκες οπότε οι συνάδελφοι

(SIFNOS S.A.transport company)έδωσαν δυναμικό παρών τιμώντας με αυτό τον τρόπο τους νεόνυμφους.

Όλη η διαδικασία έγινε σύμφωνα με το έθιμο,νωρίς μαζεύτηκαν οι στενοί συγγενείς στο ΣΤΕΚΙ στα εξάμπελα με μεζεδάκια κρασί και φυσικά βιολί και λαούτο.Αργότερα ξεκίνησαν όλοι μαζί συνοδεία νταλικών να πάρουν τον κουμπάρο από τα Φυρόγια και μετά την κουμπάρα από την Μυρσίνη.

Κατόπιν όλοι μαζί πήγαν για Αρτεμώνα να πάρουν τον γαμπρό και από εκεί γραμμή για τις Καμάρες για την νύφη,όπου φτάνοντας στο λιμάνι άναψαν καπνογόνα και εκτός από τις νταλίκες σφυρούσαν τα κότερα αλλά και το SUPER JET που εκείνη την ώρα έμπαινε στο λιμάνι.

Αφού πήραν και την νύφη αναχώρησαν και πάλι όλοι μαζί για την Παναγία του βουνού όπου και τελέσθηκε το μυστήριο.Φυσικά σε κάθε σπίτι που πήγαιναν έλεγαν τα αυτοσχέδια ποιητικά όπως γίνεται σε κάθε γάμο στην Σίφνο.

Ας πάρουμε μια μικρή γεύση από το παρακάτω βίντεο:

Ακολουθούν και κάποιες ενδεικτικές φωτογραφίες:

 

Να ευχηθούμε στο ζευγάρι βίον ανθόσπαρτον και καλούς απογόνους!

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ