ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΙΗΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ
ΟΜΑΔΑ ΑΙΓΑΙΟΥ (Ομάδα Αιγαίου – Omada Aigaiou)

“Είμαστε μια συντροφιά από φίλους συνταξιδιώτες…”
Μόλις πριν μερικές ημέρες, το νησί μας δέχθηκε, για μία ακόμη φορά, την επίσκεψη μελών του Ιατρικού Τμήματος της «Ομάδας Αιγαίου», τα οποία πραγματοποίησαν ιατρικές εξετάσεις εκτάκτων περιστατικών διαφόρων ειδικοτήτων, ενώ παράλληλα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε μια σειρά γρήγορων τεστ (rapid tests) ανίχνευσης κορωνοιού.
Οι επισκέψεις του Ιατρικού Τμήματος της Ομάδας Αιγαίου, δίνουν κάθε χρόνο την ευκαιρία σε ικανό αριθμό συμπολιτών μας, να έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένες ειδικότητες και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν προς μεγαλύτερα νησιά ή αστικά κέντρα.
Μάλιστα, με την έξαρση της πανδημίας του κορωνοιού Covid-19, οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν στις μετακινήσεις, τα μειωμένα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, η περιορισμένη πρόσβαση σε δομές υγείας, αλλά και ο φόβος πιθανής διασποράς λόγω συγχρωτισμού, αποτέλεσαν αποτρεπτικούς παράγοντες για όσους επέλεγαν να ταξιδέψουν για ιατρικούς λόγους.
Είναι λοιπόν σημαντικό να κατανοήσουμε την αξία της πρόσφατης επίσκεψης των ιατρών – μελών της Ομάδας Αιγαίου στο νησί μας, έχοντας κατά νου όσα προαναφέρθηκαν. Να αντιληφθούμε τα αποθέματα ψυχικής δύναμης και αποφασιστικότητας καθώς και το αίσθημα ανιδιοτελούς προσφοράς που διακατέχουν τα μέλη της Ομάδας Αιγαίου. Τον ζήλο αλλά και την αφοσίωσή τους.
Σύμφωνα με το καταστατικό της: “Η δράση της Ομάδας Αιγαίου έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο, τον συνάνθρωπό μας, τον αποκλεισμένο ακρίτα νησιώτη…”. Στην φράση αυτή, συμπυκνώνεται το σύνολο της προσφοράς της Ομάδας Αιγαίου, η οποία εκτείνεται σε φιλανθρωπικές, ανθρωπιστικές, οικολογικές, πολιτιστικές και φυσιολατρικές δράσεις.
Δράσεις οι οποίες σε βάθος χρόνου άγγιξαν τις ζωές μεγάλου μέρους κατοίκων νησιωτικών και ακριτικών περιοχών και σίγουρα όχι μόνο για ιατρικούς λόγους.
Μιλώντας εξ ονόματος των κατοίκων της Ίου, θα ήθελα να κλείσω την επιστολή μου αυτή, λέγοντας πως κάθε δράση της Ομάδας Αιγαίου μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία, μας θυμίζει πως δεν είμαστε μόνοι, είναι ανάσα ελπίδας. Εκφράζουμε λοιπόν την ευγνωμοσύνη μας στους φίλους συνταξιδιώτες και ευπρόσδεκτους επισκέπτες του νησιού μας, ευχόμενοι να είστε πάντα δυνατοί και να συνεχίσετε να προσφέρετε με την ίδια αγάπη και αστείρευτη διάθεση.
Ίος 12/10/2020
Ο Δήμαρχος Ιητών
Γκίκας Γκίκας

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ