Σήμερα τις μεσημεριανές ώρες ενημερώθηκε από το λιμεναρχείο Μήλου το Υπουργείο Ναυτιλίας ότι γυναίκα βρισκόταν σε κίνδυνο στη θαλάσσια περιοχή του Σαρακίνικου στη Μήλο. Με περιπολικό όχημα έφτασαν στο σημείο άνδρες του Λιμεναρχείου Μήλου , ενώ στο σημείο είχαν ειδοποιηθεί δυο ερασιτεχνικά σκάφη και το επαγγελματικό σκάφος “Καλίνα” από τη θάλασσα καθώς ιδιώτης δύτης ο Νικόλαος Βήχος.

Τα στελέχη του Λιμεναρχείου Μήλου διαπίστωσαν ότι νεαρή αλλοδαπή γυναικά ηλίκιας 28 ετών υπήκοος Μεγάλης Βρετανίας , βρισκόταν στη θάλασσα περίπου 20 μέτρα ακτή σε βραχώδη απόκρημνη περιοχή και καλούσε σε βοήθεια.

Στέλεχος τη υπηρεσίας και ο επικελευστής Λ.Σ Σκρέττας – Καζάκης Ιωάννης με θάρρος και αυτοθυσία βούτηξε στη θάλασσα δίνοντας σωσίβιο στη γυναίκα. Με τη βοήθεια του σκάφος “Καλίνα” την μετέφεραν στα Μανδράκια όπου την παρέλαβε ασθενοφόρο και τη μετέφερε στο Κ.Υ Μήλου .

Το μεσημέρι με το πλοίο Διονύσιος Σολωμός διακομίστηκε με κάταγμα κνήμης και περόνης σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Πηγή: milosvoice.gr

Kαι η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Μήλου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για γυναίκα ευρισκόμενη σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή ”Σαρακήνικο” Μήλου.
Άμεσα, ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και εκκίνησαν για την περιοχή περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιωτικό ταχύπλοο σκάφος, επαγγελματικό εκμισθούμενο σκάφος, ιδιώτης δύτης, καθώς και ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ.
Η γυναίκα εντοπίστηκε στη θάλασσα σε απόσταση είκοσι μέτρων από την ακτή, σε απόκρημνο και δύσβατο σημείο, αδυνατώντας να προσεγγίσει στην ξηρά, συνεπεία δυσμενών καιρικών συνθηκών και έντονου κυματισμού. Στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής βούτηξε στη θάλασσα και προσέγγισε τη γυναίκα, καταφέρνοντας να τη διασώσει παρέχοντάς της παράλληλα και κυκλικό σωσίβιο, ενώ στη συνέχεια την περισυνέλεξε στο επαγγελματικό εκμισθούμενο σκάφος που κατέπλευσε στο σημείο.
Η γυναίκα, αλλοδαπή 28 ετών, η οποία έφερε τραύματα στα κάτω άκρα της, μεταφέρθηκε με ασφάλεια στην ξηρά από το ιδιωτικό σκάφος στην περιοχή ”Μανδράκι” ν. Μήλου, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας Μήλου, ενώ στη συνέχεια πρόκειται να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο ”Ασκληπιείο” Βούλας Αττικής.

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ