Στον δεύτερο διεθνή επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας “Θεμιστοκλής” στην πύλη Ε-12 στο λιμάνι του Πειραιά, αναμένεται να καταπλεύσει περίπου στις 5:00 τα ξημερώματα αύριο Τρίτη το κρουαζιερόπλοιο Mein Shiff 6, στο οποίο εντοπίστηκαν 12 κρούσματα κορωνοϊού σε μέλη πληρώματος, μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο.

Στο κρουαζιερόπλοιο υπάρχει ήδη σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης λόγω των 12 κρουσμάτων. Και υπάρχει στενή συνεργασία με τις εθνικές υγειονομικές αρχές.

Όπως έγινε γνωστό από την Πολιτική Προστασία για την επιβίβαση των επιβατών είχαν ακολουθηθεί αυστηρά τα πρωτόκολλα. Δηλαδή όλοι είχαν τεστ pcr αρνητικό για 72 ώρες, ενώ κανένα από τα μέλη του πληρώματος δεν αποβιβάστηκε από το πλοίο.

Τι λένε οι ευρωπαϊκές οδηγίες

Σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες όταν εμφανιστεί ένα κρούσμα υπάρχουν καμπίνες ειδικά κατασκευασμένες. Με δικό τους εξαερισμό προκειμένου να μην μπορούν να επικοινωνούν με τα υπόλοιπα μέρη του πλοίου.

Βήμα-βήμα τι θα γίνει όταν δέσει στον Πειραιά

Από το κρουαζιερόπλοιο δεν πρόκειται να αποβιβαστεί κανένας επιβάτης ή μέλος του πληρώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις 7:30 το πρωί θα επιβιβαστεί στο πλοίο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, μαζί με τον υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και πρόεδρο της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Στα 12 θετικά μέλη του πληρώματος, θα επαναληφθούν τα τεστ. Τεστ θα γίνουν και στο υπόλοιπο πλήρωμα, από ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Το κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει 922 επιβάτες και 666 μέλη πλήρωμα. Και πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα, ενώ έχει ήδη γίνει γνωστό πως στο πλοίο είναι και 23 Έλληνες οι οποίοι είναι αρνητικοί στον κορωνοϊό.

Το ταξίδι του Mein Shiff 6 ξεκίνησε χθες Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου από το Ηράκλειο για μια κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά.

Αυτή θα ήταν η δεύτερη κατά σειρά κρουαζιέρα της TUI Cruises μετά τον 6μηνο αποκλεισμό εξαιτίας του κορωνοϊού.

www.tourismtoday.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ