Θυελλώδεις άνεμοι πνέουν σήμερα στην Σίφνο αλλά και τις Κυκλάδες όπως είχαμε ενημερώσει με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.Στο λιμάνι της Σίφνου που κόβει σχετικά με άλλα μέρη του νησιού,ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έδειξε στιγμιαία 59.5 Km/h στις 09:43.

Ο σταθμός τοποθετήθηκε στις 18/06/2019 με ενέργειες του KAIPOUTHEOS.GR(που έχουμε και την επίβλεψη),την έγκριση του τ. δημάρχου Αντρέα Μπαμπούνη και την φιλοξενία της ΔΗΚΕΣ και αφού συζητήσαμε με καπετάνιους όπως ο καπετάν Μιχάλης Λυγνός και ο καπετάν Γιάννης Σιγάλας.Σημαντική ήταν η βοήθεια του καπετάν Κώστα Κουνέλη μέσω του οποίου επικοινωνήσαμε με τον μετεωρολόγο Κώστα Μαζαράκη ο οποίος με την σειρά του μας παρέπεμψε στον διευθυντή Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Δρ. Λαγουβάρδο Κων/νο και μετά από επικοινωνίες και συζητήσεις αποφασίστηκε η τοποθέτηση του.

Την τοποθέτηση ανέλαβε η τεχνικός του εθνικού αστεροσκοπείου Ντόρα Κοπανιά,ενώ σημαντική ήταν η βοήθεια του Νίκου Σταυριανού και του βοηθού του Παύλου που εκτός από την σιδηροκατασκευή βοήθησαν και στην τοποθέτηση. Σημαντική η βοήθεια της PC NET SIFNOS του Κώστα Μαυρουδή αλλά και του υπαλλήλου του Λιμενικού Ταμείου Γιάννη Καρύδη.

Δείτε εδώ:https://www.kaipoutheos.gr)

Να θυμίσουμε ότι μπορείτε να βλέπετε ζωντανά και με πλήρη στατιστικά τον καιρό στο λιμάνι της Σίφνου στον παρακάτω σύνδεσμο:http://penteli.meteo.gr/stations/sifnos/

Ελπίζουμε ότι σύντομα θα τοποθετηθεί και δεύτερος σταθμός σε άλλο σημείο του νησιού ώστε να υπάρχει πλήρη κάλυψη και ενημέρωση

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ