Αγαπητοί γονείς,

Ευχόμαστε σε όλους και όλες καλή σχολική χρονιά με δύναμη και αισιοδοξία! 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για θέματα που αφορούν τη λειτουργία του σχολείου κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. 

Ξεκινώντας από την ημέρα του Αγιασμού, Δευτέρα 14/09/2020, επιβάλλεται λόγω των συνθηκών να μην εισέλθει ΚΑΝΕΝΑΣ γονέας στο χώρο του σχολείου. Τα παιδιά έχουν περιθώριο να προσέλθουν από τις 10:30 έως τις 10:50. Θα είναι ανοιχτές και οι δύο είσοδοι του σχολείου ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός. Στις 11 θα κλείσουν οι πόρτες. Έχετε ενημερωθεί για τον τρόπο που θα γίνει ο Αγιασμός από τα Μ.Μ.Ε. Μετά τη λήξη του Αγιασμού τα παιδιά θα αποχωρήσουν σταδιακά κατά μικρές ομάδες αρχίζοντας από την Α’ τάξη. Η αποχώρηση αυτή θα γίνει από τις 11:30 ως τις 12:00 τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας. Η παραλαβή των παιδιών από τους γονείς τους θα γίνεται και από τις δύο πόρτες του σχολείου παρουσία των εκπαιδευτικών. Αυτή τη μέρα δεν θα έχει λεωφορεία.

Μετά τον αγιασμό τα παιδιά με τη βοήθεια και καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους θα παραλάβουν τα βιβλία τους. Εξαίρεση στην παραλαβή των βιβλίων θα αποτελέσει η Α΄ τάξη. Θα ενημερωθείτε σχετικά από τις εκπαιδευτικούς της τάξης.

Το κυλικείο του σχολείου θα λειτουργήσει κανονικά από την Τρίτη 15/09/2020 τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα. 

Για τις επόμενες μέρες  της πρώτης εβδομάδας το ωράριο των μαθημάτων θα είναι από τις 8:15 (κλείνει η πόρτα) ως τις 12:25.  Η ενημέρωσή μας για τα λεωφορεία είναι ότι θα υπάρχουν δρομολόγια προς όλες τις περιοχές του Σίφνου στις 12:25 ώστε να εξυπηρετηθεί η μετακίνηση των παιδιών μετά το σχόλασμα. 

Μην βιαστείτε να κάνετε τις σχολικές σας αγορές γιατί τις επόμενες μέρες ο/η κάθε εκπαιδευτικός θα σας ενημερώσει για τη γραφική ύλη που θα χρειαστεί καθώς και τι θα γίνει με τα βιβλία της νέας σχολικής χρονιάς. 

Την Τρίτη, 15/09/2020, τα παιδιά ερχόμενα στο σχολείο πρέπει να έχουν μαζί τους ένα πρόχειρο τετράδιο, την κασετίνα τους, μαρκαδόρους και μπλοκ ζωγραφικής. 

Παρακαλούμε πολύ διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες που σας επισυνάπτονται. Μην αμελείτε τη μάσκα προστασίας (καθώς επίσης και μία εφεδρική), διότι σύμφωνα με υπουργική απόφαση τα παιδιά που δεν φορούν μάσκα δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στην τάξη, θα παίρνουν απουσία και θα ειδοποιούνται οι κηδεμόνες τους για να τα παραλάβουν. Τέλος, απαραίτητη είναι η καθημερινή θερμομέτρηση των παιδιών πριν έρθουν στο σχολείο.

Θα ενημερωθείτε σύντομα για τη δημιουργία της ιστοσελίδας του σχολείου μας όπου θα αναρτώνται όλες οι ανακοινώσεις που αφορούν τη λειτουργία του σχολείου.

Με εκτίμηση,

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δ.Σ. Σίφνου


Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ