ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΧΙ LOCKDOWN

ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ

Αθήνα, 8 Σεπτεμβρίου 2020

Η «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ» (ΠΟΕΣΕ), με Μέλη της 153 πρωτοβάθμια Σωματεία πανελλαδικά, επίσημος θεσμικός φορέας εκπροσώπησης της Εστίασης, δηλώνει ότι ουδεμία σχέση έχει με την ανακοίνωση περί LOCKDOWN της Εστίασης από 16-22 Σεπτεμβρίου εε.

Η ΠΟΕΣΕ, Ομοσπονδία–Mέλος της ΓΣΕΒΕΕ, αναμένει τις Πρωθυπουργικές ανακοινώσεις στο φόρουμ της ΔΕΘ 2020 και κατόπιν θα λάβει τις αποφάσεις της με γνώμονα το συμφέρον του Κλάδου και της Οικονομίας ευρύτερα.

Η ΠΟΕΣΕ καλεί τα Μέλη της και τους επιχειρηματίες της Εστίασης να παραμένουν συσπειρωμένοι στην επίσημη Κλαδική εκπροσώπηση και να κλείνουν τ΄ αυτιά τους σε αυτόκλητους δήθεν σωτήρες.

Από το Γραφείο Τύπου

Και στις Κυκλάδες:

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) ως Πανελλαδικός θεσμικός φορέας εκπροσώπησης των επαγγελματιών της Μαζικής Εστίασης ενημερώνει τα μέλη της στην περιφέρεια του Νομού Κυκλάδων πως δεν έχει καμία σχέση με την ανακοίνωση για «δήθεν» απεργιακές κινητοποιήσεις στην εστίαση, κατά το διάστημα από 16-22 Σεπτεμβρίου


Ξεκαθαρίζουμε ότι μέσα στο εν εξελίξει πλαίσιο της έναρξης του διαλόγου που έχουμε ξεκινήσει από την αρχή της πανδημίας με την κυβέρνηση και σεβόμενοι τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων μεταξύ αυτής και της επίσημης Κλαδικής Εκπροσώπησης της εστίασης δηλώνουμε εν αναμονή των Πρωθυπουργικών εξαγγελιών από το φόρουμ της ΔΕΘ και επιφυλαόμεθα για τις μετέπειτα ενέργειές μας , εάν και εφόσον αυτές εξυπηρετούν το συμφέρον του κλάδου και της οικονομίας.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που είχε και έχει σημασία για την ηγεσία του κλάδου είναι το θετικό αποτέλεσμα που μπορεί να προκύψει μέσα από ορθολογικές και συντονισμένες ενέργειες προς το συμφέρον των συναδέλφων μας. Για μας η ουσία των πράξεων μας και η προάσπιση των συμφερόντων των συναδέλφων μας είναι ο πρωταρχικός μας σκοπός. Αφήνουμε άλλους να εκτοξεύουν βεγγαλικά (σε μια περίοδο μάλιστα που δεν επιτρέπονται και οι εκδηλώσεις) και να θεωρούν ότι είναι σε θέση να καρπωθούν τις συντονισμένες προσπάθειες του συντεταγμένου συνδικαλιστικού κινήματος της Εστίασης.

Η Εστίαση υποφέρει πραγματικά και βρίσκεται στην πιο δύσκολη περίοδο των τελευταίων πενήντα χρόνων έχει εκλέξει τους εκπροσώπους της και παρακολουθεί την αδιάκοπη προσπάθειά τους για την προστασία του κλάδου.

Γιάννης Βαγ. Παπαδόπουλος

Περιφερειάρχης ΠΟΕΣΕ Ν. Κυκλάδων

Advertisements